fbpx

קינוח מוס שוקולד לבן עם תותים

200 גרם שוקולד לבן20 גרם חמאה ללא מלח2 ביצים8 כפות סוכר250 מ"ל שמנת מתוקה1 כף ליקר תפוזים1 כפית גרידת תפוזסלסלת תותים שטופיםאופן הכנהממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר של מים רותחים (באן מארי)מוסיפים ליקר וגרידת תפוז, ומניחים להתקרר מעטמקציפים את הביצים עם 4 כפות סוכר מעל סיר המים הרותחים (במהירות שלא לבשל את הביצים) עד להמסת הסוכר ולקבלת קצף בהיר, תפוח ואוורירימקציפים את את השמנת המתוקה עם 4 כפות הסוכר הנותרות לקצפת יציבה ומצנניםמקפלים את תערובת הביצים התפוחה – כף אחר כף לתוך השוקולד המומסמוסיפים בתנועות עטיפה גם את הקצפת פנימהשופכים לקערת זכוכית על רגל שסביבה התותים השטופים – טובלים את התותים (בידיים כמובן) במוס הלבן, מאכילים זה את זו, ועוברים לעולם החלומות הרומנטיים..
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

200 גרם שוקולד לבן
20 גרם חמאה ללא מלח
2 ביצים
8 כפות סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף ליקר תפוזים
1 כפית גרידת תפוז
סלסלת תותים שטופים

אופן הכנה
ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר של מים רותחים (באן מארי)

מוסיפים ליקר וגרידת תפוז, ומניחים להתקרר מעט

מקציפים את הביצים עם 4 כפות סוכר מעל סיר המים הרותחים (במהירות שלא לבשל את הביצים) עד להמסת הסוכר ולקבלת קצף בהיר, תפוח ואוורירי

מקציפים את את השמנת המתוקה עם 4 כפות הסוכר הנותרות לקצפת יציבה ומצננים

מקפלים את תערובת הביצים התפוחה – כף אחר כף לתוך השוקולד המומס

מוסיפים בתנועות עטיפה גם את הקצפת פנימה

שופכים לקערת זכוכית על רגל שסביבה התותים השטופים – טובלים את התותים (בידיים כמובן) במוס הלבן, מאכילים זה את זו, ועוברים לעולם החלומות הרומנטיים..

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר