fbpx

קיש פטריות טבעוני

לציון יום הטבעונות העולמי שחל מדי שנה ב-1 בנובמבר מציעה חברת "משומשו" – יצרנית גבינות טבעוניות ותחליפי בשר, מתכון לקיש פטריות עם בצל וגבינות טבעוניות. המתכון קל להכנה וטעים. מתאים בכל ימות השנה לאירוח והגשה לצד סלט ירקות רענן
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים לתבנית בקוטר 28 ס"מ

לבצק

 3 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפיות מלח

75 גרם שמן קוקוס (או מרגרינה)

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן

למלית

 2 סלסלות פטריות שמפיניון

1 פחית קרם קוקוס

3 בצלים בינוניים

4 כפות קמח

2 כפות קורנפלור

150 גרם מלוחה טבעונית כמו של משומשו

200 גרם צהובה טבעונית

קורט מלח, פלפל, אגוז מוסקט

צילום אביתר ניסן

אופן ההכנה

הכנת הבצק

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.

מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד קבלת תערובת פירורים.

מוסיפים את השמן והמים.

מעבדים שוב עד קבלת בצק.

יוצרים מהבצק כדור.

עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך כשעה.

הכנת הפטריות והבצל

קוצצים את הבצלים דק ומטגנים עד שהבצל שקוף.

מנקים את הפטריות וחותכים לפרוסות בעובי של כ- ½ ס"מ.

מוסיפים אותן למחבת.

מטגנים את הבצל והפטריות כ- 15 דקות

או עד שיסיימו להגיר נוזלים ויקבלו מרקם בשרני ובמחבת לא יהיו כמעט נוזלים.

ניתן להשאיר חופן קטן של פטריות לקישוט.

הכנת המלית

שמים בקערה את קרם הקוקוס.

מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה ידנית כדי שלא ייווצרו גושים.

מערבבים את הקורנפלור עם קצת מים עד שנמס.

מכניסים לתוך הקערה תוך כדי ערבוב.

מוסיפים למלית גבינה מלוחה טבעונית מפוררת, מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.

מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

יוצקים לתערובת את הפטריות והבצל ומערבבים.

מהדקים את הבצק לתבנית בגובה של כ- ½ סנטימטר. מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים למשך כ-10 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור.

יוצקים את המלית בתוך הבצק.

מגרדים גבינה צהובה טבעונית מעל ומקשטים בפטריות.

מחזירים לתנור לאפייה למשך כ- 30 עד 40 דקות ב- 180 מעלות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר