קלמארי חם

חומרים לשתי מנות6 קלמארי טריים וגדוליםחצי כף פרחי טימיןשמן זיתמלח,פילפל גרוסכוס עלי רוקטשתי עגבניות1 שן שום פרוס דק4 זיתים שחורים מגולבנים ,חתוכים גס50 ס"ס יין לבןלרוטבחצי פילפל צ'ילי אדום חתוך דק1 שן שום פרוס דק1 מיץ לימון שליש כוס שמן זיתאופן הכנהמערבבים את כל החומרים של הרוטב 1. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.2. חוצים את הקלמארי לאורך וחורצים פסים בחלק הפנימי מצד לצד3. על מחבת מחוממת היטב מקפיצים את העגבניות והזיתים בשמן זית שום טימין ויין לבן.4. מניחים את הקלמארי במחבת ומבשלים כדקה וחצי מכל צד (כדי למנוע הסתלסלות של הקלמארי יש להניח עליהם מיד מחבת כבדה שתהווה משקולת.5. מניחים במרכז הצלחת מעט עלי רוקט, מעליהם את תבשיל קלמארי ועליהם מעט רוטב.

חומרים לשתי מנות
6 קלמארי טריים וגדולים
חצי כף פרחי טימין
שמן זית
מלח,פילפל גרוס
כוס עלי רוקט
שתי עגבניות
1 שן שום פרוס דק
4 זיתים שחורים מגולבנים ,חתוכים גס
50 ס"ס יין לבן

לרוטב
חצי פילפל צ'ילי אדום חתוך דק
1 שן שום פרוס דק
1 מיץ לימון
שליש כוס שמן זית

אופן הכנה
מערבבים את כל החומרים של הרוטב

1. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.

2. חוצים את הקלמארי לאורך וחורצים פסים בחלק הפנימי מצד לצד
3. על מחבת מחוממת היטב מקפיצים את העגבניות והזיתים בשמן זית שום טימין ויין לבן.

4. מניחים את הקלמארי במחבת ומבשלים כדקה וחצי מכל צד (כדי למנוע הסתלסלות של הקלמארי יש להניח עליהם מיד מחבת כבדה שתהווה משקולת.

5. מניחים במרכז הצלחת מעט עלי רוקט, מעליהם את תבשיל קלמארי ועליהם מעט רוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר