קלמארי, ליים ויוגורט

מצרכים  למנה אחת:150 גרם קלאמרי כולל ראשי הקלאמריליים אחד שלםשני גבעולי כוסברהגבעון בצל ירוקשתי שיני שום כתושות רבע ראש צ'ילי ירוק או אדום (ניתן להוסיף או להפחית תלוי כמה אתם אוהבים חריף)3 עגבניות שרי תמר (אפשר להשתמש גם בעגבניות שרי אם אין שרי תמר)חצי כוס יוגורט כבשיםמלחפלפלכף שמן זית אופן ההכנה:מנקים את הקלמארי בכך שמפרידים את הראש מהגוף ומנקים את פנים הקלאמרי.משאירים את הקליפה הסגולה של הקלאמרי – היא מלאה בטעם. אם הקלאמרי קטנים, משאירים אותם שלמים.אם הם בינוניים עד גדולים, חותכים אותם לטבעות עבות. קוצצים את הכוסברה, הבצל ירוק, והצ'ילי, ושמים בקערה.מוסיפים חצי ליים קצוץ דק כולל הקליפה, שתי שיני שום כתושות ואת עגבניות השרי תמר חתוכות לטבעות עבות. מחממים מחבת על אש גבוהה ללא שמן במשך כשתי דקות, עד שהמחבת לוהטת. שמים במחבת כף שמן זית, ומייד אחר כך את הקלמארי. ממליחים ומפלפלים ומקפיצים כדקה אחת. מוסיפים את קערת העשבים והעגבניות למחבת, וסוחטים למחבת את חצי הליים השני. מקפיצים עוד כחצי דקה ומורידים מהאש. אופן ההגשה:שמים בצלחת עמוקה כחצי כוס יוגורט ומשטחים על תחתית הצלחת.מניחים את הקלאמרי וכל יתר תכולת המחבת ומגישים. ניתן לוותר על הצ'ילי, למי שמעדיף את המנה לא חריפה. ממתכוני עכבר שף 2009

מצרכים  למנה אחת:
150 גרם קלאמרי כולל ראשי הקלאמרי
ליים אחד שלם
שני גבעולי כוסברה
גבעון בצל ירוק
שתי שיני שום כתושות
רבע ראש צ'ילי ירוק או אדום (ניתן להוסיף או להפחית תלוי כמה אתם אוהבים חריף)
3 עגבניות שרי תמר (אפשר להשתמש גם בעגבניות שרי אם אין שרי תמר)
חצי כוס יוגורט כבשים
מלח
פלפל
כף שמן זית

אופן ההכנה:
מנקים את הקלמארי בכך שמפרידים את הראש מהגוף ומנקים את פנים הקלאמרי.
משאירים את הקליפה הסגולה של הקלאמרי – היא מלאה בטעם.
אם הקלאמרי קטנים, משאירים אותם שלמים.
אם הם בינוניים עד גדולים, חותכים אותם לטבעות עבות.
קוצצים את הכוסברה, הבצל ירוק, והצ'ילי, ושמים בקערה.
מוסיפים חצי ליים קצוץ דק כולל הקליפה, שתי שיני שום כתושות ואת עגבניות השרי תמר חתוכות לטבעות עבות.
מחממים מחבת על אש גבוהה ללא שמן במשך כשתי דקות, עד שהמחבת לוהטת.
שמים במחבת כף שמן זית, ומייד אחר כך את הקלמארי.
ממליחים ומפלפלים ומקפיצים כדקה אחת.
מוסיפים את קערת העשבים והעגבניות למחבת, וסוחטים למחבת את חצי הליים השני.
מקפיצים עוד כחצי דקה ומורידים מהאש.

אופן ההגשה:
שמים בצלחת עמוקה כחצי כוס יוגורט ומשטחים על תחתית הצלחת.
מניחים את הקלאמרי וכל יתר תכולת המחבת ומגישים.
ניתן לוותר על הצ'ילי, למי שמעדיף את המנה לא חריפה.

ממתכוני עכבר שף 2009

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר