קלתיות כוסמת
חומרים:
250 גר' כוסמת
2 בצלים קטנים
200 גר' פטריות (פורצ'יני)
3 ביצים
1 כף קמח
מלח, פלפל
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
שוטפים ומסננים את הכוסמת.
מרתיחים מים (שתי מידות מים למידה אחת כל כוסמת).
מבשלים את הכוסמת ומקררים מעט.
קוצצים את הבצל והפטריות.
מטגנים את הירקות ומתבלים.
מוסיפים את הכוסמת ואת הקמח.
מוסיפים את הביצים.
מרפדים תבנית בנייר-פרגמנט.
משטחים את התערובת בתבנית (בגובה 2 ס"מ לערך).
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.
כרוב אדום עם חמוציות
חומרים:
רבע ראש כרוב אדום
2 שיני שום קצוצות
3 כפות חמוציות משומרות
6 כפות שמן זית
חומץ בן-יין אדום
מלח, פלפל שחור
דבש
אופן ההכנה:
קוצצים את הכרוב.
מטגנים קלות את השום בשמן-זית.
מוסיפים את הכרוב.
מטגנים יחד עד לריכוך הכרוב.
מוסיפים חומץ וממשיכים בטיגון עד לאידוי הנוזל.
מוסיפים מלח, פלפל, חמוציות ודבש.
ממשיכים בטיגון עוד מספר דקות.
הרכבת המנה:
חותכים את קלתית הכוסמת לעיגולים בקוטר של 4 ס"מ.
מסדרים מעל ערימת תבשיל כרוב (בעזרת פורמה).
מקשטים בפרוסת חזה-אווז מעל.
השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה. מנחות סדנת היכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור