מרכיבים
לקניידלך
400 גרם קמח מצה
4 ביצים
4 כפות שומן אווז מותך או שמן קנולה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
5-4 כוסות מים
למילוי
1/2 ק"ג כבד עוף טרי מנוקה מגידים
1 בצל גדול קצוץ דק
5 כפות שומן אווז מותך או שמן קנולה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מכינים את מילוי הכבד
שמים 2 כפות שומן במחבת טפלון רחבה.
כשהשומן חם מאוד מכניסים פנימה את הכבדים
המנוקים.
צורבים ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד עד שהם שחומים יפה אך עדיין ורודים מבפנים.
מעבירים לקערה.
מוסיפים את יתרת השומן למחבת וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, מלח ופלפל.
מטגנים את הבצל כ- 5 דקות עד שמזהיב יפה.
כשהכבד קר לגמרי קוצצים אותו בסכין חדה.
מערבבים עם הבצל הזהוב.
מכינים את הבצק
מערבבים את כל החומרים בקערה.
לשים לבצק אחיד וחלק.
מכסים בניילון ומקררים שעה.
מכינים את הכדורים
צובטים מהבצק פיסות בגודל של כדור פינג פונג.
בידיים רטובות מגלגלים לכדורים חלקים ויפים.
באצבע רטובה עושים בכל כדור גומה רחבה ככל שניתן עם דפנות דקות.
ממלאים בכפית את מילוי הכבד.
סוגרים את הכדור, מחליקים ומגלגלים לכדור יפה.
מבשלים את הקניידלך בסיר גדול עם הרבה מי מלח (לא כולם בבת אחת) כ- 10 דקות ומסננים.
הגשה
בערב הארוחה מכניסים את הקניידלך המבושלים למרק הצח.
מחממים 5 דקות ומגישים.