קניידלך ממולאים בכבד עוף

השף ישראל אהרוני מציע מתכון למנה ראשונה מזרח אירופאית מתוך ספר מתכונים לפסח של ״לקט ישראל״ - ארגון הצלת המזון הגדול בישראל. הספר זמין לקריאה ברשת לרגל חג הפסח 2020 וכולל מתכונים וטיפים לארוחות החג ושאר ימות השנה

בערב הארוחה מכניסים את הקניידלך המבושלים למרק הצח. מחממים 5 דקות ומגישים. צילום נלי שפר
בערב הארוחה מכניסים את הקניידלך המבושלים למרק הצח. מחממים 5 דקות ומגישים. צילום נלי שפר

מרכיבים

לקניידלך

400 גרם קמח מצה

4 ביצים

4 כפות שומן אווז מותך או שמן קנולה

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור טחון טרי

5-4 כוסות מים

למילוי

1/2 ק"ג כבד עוף טרי מנוקה מגידים

1 בצל גדול קצוץ דק

5 כפות שומן אווז מותך או שמן קנולה

מלח, פלפל שחור טחון טרי

צילום נלי שפר
צילום נלי שפר

אופן ההכנה

מכינים את מילוי הכבד

שמים 2 כפות שומן במחבת טפלון רחבה.

כשהשומן חם מאוד מכניסים פנימה את הכבדים

המנוקים.

צורבים ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד עד שהם שחומים יפה אך עדיין ורודים מבפנים.

מעבירים לקערה.

מוסיפים את יתרת השומן למחבת וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, מלח ופלפל.

מטגנים את הבצל כ- 5 דקות עד שמזהיב יפה.

כשהכבד קר לגמרי קוצצים אותו בסכין חדה.

מערבבים עם הבצל הזהוב.

מכינים את הבצק

מערבבים את כל החומרים בקערה.

לשים לבצק אחיד וחלק.

מכסים בניילון ומקררים שעה.

מכינים את הכדורים

צובטים מהבצק פיסות בגודל של כדור פינג פונג.

בידיים רטובות מגלגלים לכדורים חלקים ויפים.

באצבע רטובה עושים בכל כדור גומה רחבה ככל שניתן עם דפנות דקות.

ממלאים בכפית את מילוי הכבד.

סוגרים את הכדור, מחליקים ומגלגלים לכדור יפה.

מבשלים את הקניידלך בסיר גדול עם הרבה מי מלח (לא כולם בבת אחת) כ- 10 דקות ומסננים.

הגשה

בערב הארוחה מכניסים את הקניידלך המבושלים למרק הצח.

מחממים 5 דקות ומגישים.

קישור לספר

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה