קפונטה

חומרים:2 חצילים גדולים1 קופסה עגבניות משומרות, או 7 עגבניות טריות3 גבעולי סלרי קצוצים250 גרם זיתים שחורים, מגולענים וחתוכים לטבעות1/4 כוס צלפים2 בצלים יבשים בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות2 שיני שום מעוכות1/2 כוס צנוברים1/4 כוס חומץ בן יין אדום2 כפיות סוכר3/4 כוס שמן זית3 פלפלוני צ'ילימלח אופן ההכנה:חותכים את החצילים לקוביות (מבלי לקלפם). מטגנים את החצילים בשמן (הכול בפעם אחת) עד שהם מתרככים. מוציאים את החצילים מהסיר ומכניסים לאותו שמן את הבצלים והשום. מוסיפים את העגבניות, הזיתים והסלרי. מבשלים כ-20 דקות עד שהכול מתרכך.מוסיפים את החצילים, הצלפים והצנוברים. בסיר אחר מחממים את החומץ והסוכר, עד אשר הסוכר נמס. כאשר הסוכר נמס, שופכים את הנוזל על התבשיל. מתבלים לפי הטעם ומבשלים 20 דקות נוספות. מגישים כתוספת לארוחה או כממרח לקרוסטיני.

חומרים:
2 חצילים גדולים
1 קופסה עגבניות משומרות, או 7 עגבניות טריות
3 גבעולי סלרי קצוצים
250 גרם זיתים שחורים, מגולענים וחתוכים לטבעות
1/4 כוס צלפים
2 בצלים יבשים בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות
2 שיני שום מעוכות
1/2 כוס צנוברים
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
2 כפיות סוכר
3/4 כוס שמן זית
3 פלפלוני צ'ילי
מלח

אופן ההכנה:
חותכים את החצילים לקוביות (מבלי לקלפם).
מטגנים את החצילים בשמן (הכול בפעם אחת) עד שהם מתרככים.
מוציאים את החצילים מהסיר ומכניסים לאותו שמן את הבצלים והשום.
מוסיפים את העגבניות, הזיתים והסלרי.
מבשלים כ-20 דקות עד שהכול מתרכך.
מוסיפים את החצילים, הצלפים והצנוברים.
בסיר אחר מחממים את החומץ והסוכר, עד אשר הסוכר נמס.
כאשר הסוכר נמס, שופכים את הנוזל על התבשיל.
מתבלים לפי הטעם ומבשלים 20 דקות נוספות.
מגישים כתוספת לארוחה או כממרח לקרוסטיני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר