מתכון ל-4 איש (כ-50 קרוקטים)
חומרים:
400 גרם תפוח אדמה מבושל עם הקליפה
100 גרם גבינת עזים (יפעז)
125 גרם קמח
1/2 כפית מלח
קורט פלפל לבן
1/2 חלמון ביצה
גבינת פרמז'ן מגוררת
עירית קצוצה
ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה, לקלף בעודם חמים, לטחון ולצנן.
להוסיף את גבינת העזים ולנפות פנימה את הקמח והמלח. להוסיף את החלמון ולעבד את התערובת למסה אחידה ואוורירית.
לגלגל לצינורות בקוטר 2-3 ס"מ ולחתוך לקרוקטים באורך 3 ס"מ.
לטגן בשמן עמוק עד להזהבה, לסנן את השמן העודף ולהניח בצלחת הגשה.
לצקת מעל את הרוטב, ולפזר גבינת פרמז'ן מגוררת ועירית קצוצה.
ממתכוני המנות המשתתפות בפסטיבל "לילות תל אביב והרצליה", 1 – 10 בנובמבר 2006.
מיטב המסעדות והשפים המובילים באזור תל אביב והרצליה מאחדים כוחות בפסטיבל לילי בו יציעו מבחר מנות שף מיוחדות ב- 25 ש"ח, ולצידן אלכוהול וקוקטיילים ב- 14 ש"ח בלבד.