מצרכים עבור 500 גרם של קרם
150 גרם אגוזי לוז
30 מ"ל דבש
30 מ"ל שמן חמניות
¼ כפית מלח
150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל חלב
אופן ההכנה
קלפו את האגוזים, הניחו אותם בשכבה אחידה במחבת וטגנו ללא שמן.
חממו סיר על אש בינונית והכניסו את האגוזים ל- 5-10 דקות כדי שיהפכו לקלויים.
ערבבו ללא הפסקה עד שיקבלו גוון חום.
המתינו עד שיתקררו ושפשפו אותם בעזרת הידיים כדי להסיר את הקליפה (קל יותר לעשות זאת כאשר הם קלויים).
לאחר שהאגוזים מוכנים הכניסו אותם לבלנדר.
הוסיפו שמן וטחנו אותם עד קבלת מרקם קרמי.
הוסיפו דבש ומלח וערבבו עד קבלת תערובת אחידה.
שיברו את השוקולד לחתיכות קטנות כדי להמיס אותו.
ניתן לעשות זאת בטמפרטורה נמוכה במשך דקה אחת במיקרוגל.
אם השוקולד לא הומס, ערבבו וחממו למשך כ-30 שניות נוספות.
חזרו על הפעולה עד שהשוקולד יומס לחלוטין.
לאחר מכן ערבבו יחד עם האגוזים.
חממו את החלב וכבו את האש לפני הרתיחה.
הוסיפו את תערובת השוקולד והאגוזים.
ערבבו עד קבלת תערובת אחידה.
צקו לתוך כלי הרמטי, כסו והכניסו למקרר.
הערות
משקל האגוזים במתכון הוא ללא קליפות.
היזהרו בקליית האגוזים – אם הם חומים מדי הטעם יהיה מריר.
ניתן לצלות את האגוזים בתנור במשך כ-12 דקות ובחום של 170 מעלות.
ניתן לקנות אגוזי לוז קלויים במקום להכין בבית.
אפשר להשאיר את קרם השוקולד והאגוזים במקרר במשך 15 ימים.
מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה