fbpx

קרפצ'יו חציל עם טחינה גולמית, וויניגרט של שמן אגוזים / שמן אראגן

מצרכים (4 מנות)4 חצילים שחורים קטנים או בינוניים1 כף מיץ לימון30 מ"ל שמן אגוזיםמיץ משתי עגבניות טריותמלח שולחןפלפל לבן טחון טרי100 גרם טחינה גולמית מאיכות מעולה100 מ"ל יוגורט עיזים30 גרם שקדים מולבנים, קצוצים דק2 כפות פטרוזיליה קצוצה מלח ים גסאופן ההכנה1. צולים את החצילים על גריל פתוח או על להבת הגז (עדיפות לגריל). בעזרת סכין קטנה קולפים, בעדינות, מבלי לפצוע.2. מכינים וויניגרט ממיץ הלימון, שמן האגוזים, מיץ העגבניות מלח ופלפל.3. על צלחת אישית מסדרים כל חציל ומשטחים בעזרת מזלג. יוצקים על החציל את ויניגרט האגוזים ומוסיפים נקודות טחינה ויוגורט עיזים מסביב. מפזרים מעל את השקדים הקצוצים, הפטרוזיליה הקצוצה, מלח גס ופלפל. מומלץ ללוות את המנה עם ירדן יוהנסברג ריזלינג
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים (4 מנות)
4 חצילים שחורים קטנים או בינוניים
1 כף מיץ לימון
30 מ"ל שמן אגוזים
מיץ משתי עגבניות טריות
מלח שולחן
פלפל לבן טחון טרי
100 גרם טחינה גולמית מאיכות מעולה
100 מ"ל יוגורט עיזים
30 גרם שקדים מולבנים, קצוצים דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ים גס

אופן ההכנה
1. צולים את החצילים על גריל פתוח או על להבת הגז (עדיפות לגריל). בעזרת סכין קטנה קולפים, בעדינות, מבלי לפצוע.
2. מכינים וויניגרט ממיץ הלימון, שמן האגוזים, מיץ העגבניות מלח ופלפל.
3. על צלחת אישית מסדרים כל חציל ומשטחים בעזרת מזלג. יוצקים על החציל את ויניגרט האגוזים ומוסיפים נקודות טחינה ויוגורט עיזים מסביב. מפזרים מעל את השקדים הקצוצים, הפטרוזיליה הקצוצה, מלח גס ופלפל.

מומלץ ללוות את המנה עם ירדן יוהנסברג ריזלינג

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר