רביולי סרטנים בחמאת פרג

חומרים:למלית הסרטנים:200 גרם בשר סרטנים בצל בינוני קצוץ דקכף גבינת מסקרפונהלבצק פסטה:2 וחצי כוסות קמח רגיל3 ביצים שלמות, טרופות קלות (לבצק 'קל' יותר: 2 ביצים ו- 2 כפות מים)כף שמן זיתכף חלבקורט מלח לחמאת הפרג:עגבניה חתוכה לשמיניות3 פרוסות לימון דקותשן שום פרוסה דקכפית פרגכף גדושה של חמאה רכהקורט מלח, קורט פלפל וקורט צ'ילי גרוס כפית שטוחה של סוכראופן ההכנה:להכנת המלית:מטגנים בצל. מוסיפים סרטנים ומטגנים כ-3 דקות. מקררים את התערובת ומוסיפים למסקרפונה. מערבבים למרקם אחיד ומניחים בצד. להכנת בצק הפסטה: מנפים קמח על משטח עבודה נקי. צרים במרכז גומה ויוצקים לתוכה ביצים, שמן זית ומלח. מערבבים לבצק. מקמחים את הידיים ולשים את הבצק בשורש כף היד, בתנועות קצובות, כלפי חוץ. אוספים את הבצק לכדור וחוזרים על הלישה, תמיד תוך דחיקה החוצה בשורש כף היד. תוך כדי עבודה מקמחים הן את משטח העבודה והן את כפות הידיים. בעת הלישה יאבד הבצק בהדרגה מדביקותו. עליו להיות גמיש אך לא רך. שמים את הבצק כ-10 דקות, עד שיהפוך חלק ומבריק ויימתח מבלי להיקרע. אוספים לכדור. מכסים במגבת או בקערה הפוכה ומניחים למשך 10-15 דקות. מחלקים את הבצק לשניים-שלושה חלקים.מרדדים על משטח העבודה המקומח קלות.להכנת הרביולי:שוטחים את הבצק לשכבה מלבנית דקיקה. מניחים על הבצק ערימות קטנות של מלית, במרווחים קבועים של כמה סנטימטרים ביניהן.מכסים בזהירות בשכבת בצק נוספת. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה (או סכין), חותכים לריבועים סביב ערימות המלית. מהדקים את שוליו של כל ריבוע בקצות האצבעות כדי לאוטמם. ניתן להקפיא חלק מהכמות, ואת השאר לבשל במים רותחים עם מעט מלח.לסנן ולהקפיץ בחמאת פרג.להכנת חמאת הפרג: במחבת חמה מקפיצים את עגבניות יחד עם הנוזלים שלהן במעט מים. מוסיפים לימון, שום, סוכר ותבלינים ומאדים את הנוזלים כמעט לגמרי. מוסיפים חמאה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבל מרקם חלק, ולבסוף את הפרג.ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2009 – 23.8-1.9.09

חומרים:
למלית הסרטנים:
200 גרם בשר סרטנים
בצל בינוני קצוץ דק
כף גבינת מסקרפונה

לבצק פסטה:
2 וחצי כוסות קמח רגיל
3 ביצים שלמות, טרופות קלות (לבצק 'קל' יותר: 2 ביצים ו- 2 כפות מים)
כף שמן זית
כף חלב
קורט מלח

לחמאת הפרג:
עגבניה חתוכה לשמיניות
3 פרוסות לימון דקות
שן שום פרוסה דק
כפית פרג
כף גדושה של חמאה רכה
קורט מלח, קורט פלפל וקורט צ'ילי גרוס
כפית שטוחה של סוכר

אופן ההכנה:
להכנת המלית:
מטגנים בצל. מוסיפים סרטנים ומטגנים כ-3 דקות.
מקררים את התערובת ומוסיפים למסקרפונה.
מערבבים למרקם אחיד ומניחים בצד.

להכנת בצק הפסטה:
מנפים קמח על משטח עבודה נקי. צרים במרכז גומה ויוצקים לתוכה ביצים, שמן זית ומלח.
מערבבים לבצק. מקמחים את הידיים ולשים את הבצק בשורש כף היד, בתנועות קצובות, כלפי חוץ.
אוספים את הבצק לכדור וחוזרים על הלישה, תמיד תוך דחיקה החוצה בשורש כף היד.
תוך כדי עבודה מקמחים הן את משטח העבודה והן את כפות הידיים.
בעת הלישה יאבד הבצק בהדרגה מדביקותו. עליו להיות גמיש אך לא רך.
שמים את הבצק כ-10 דקות, עד שיהפוך חלק ומבריק ויימתח מבלי להיקרע. אוספים לכדור.
מכסים במגבת או בקערה הפוכה ומניחים למשך 10-15 דקות.
מחלקים את הבצק לשניים-שלושה חלקים.
מרדדים על משטח העבודה המקומח קלות.

להכנת הרביולי:
שוטחים את הבצק לשכבה מלבנית דקיקה.
מניחים על הבצק ערימות קטנות של מלית, במרווחים קבועים של כמה סנטימטרים ביניהן.
מכסים בזהירות בשכבת בצק נוספת.
בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה (או סכין), חותכים לריבועים סביב ערימות המלית.
מהדקים את שוליו של כל ריבוע בקצות האצבעות כדי לאוטמם.
ניתן להקפיא חלק מהכמות, ואת השאר לבשל במים רותחים עם מעט מלח.
לסנן ולהקפיץ בחמאת פרג.

להכנת חמאת הפרג:
במחבת חמה מקפיצים את עגבניות יחד עם הנוזלים שלהן במעט מים.
מוסיפים לימון, שום, סוכר ותבלינים ומאדים את הנוזלים כמעט לגמרי.
מוסיפים חמאה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבל מרקם חלק, ולבסוף את הפרג.

ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2009 – 23.8-1.9.09

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר