רולדת שוקולד חלוה

מצרכים (ל-2 "נקניקים"):1 כוס עוגיות חמאה 1 כוס חלוה וניל 1/2 כוס פקאנים/פיסטוקים/לוז קלויים ושבורים גס1 כוסית וויסקי משובח100 גר' חמאה150 גר' שוקולד מריר משובח (70%)4 כפות חלב 1/2 כפית מלח אפשרי: שוט עדין של אייריש קריםאופן ההכנה:מכניסים לקערה 1 כוס עוגיות חמאה מפוררות שבורות, 1 כוס חלוה בטעם וניל חתוכה לקוביות 1על 1 ס"מ, 1/2 כוס פקאנים/פיסטוקים/לוז קלויים ושבורים גס, וכוסית יפה של וויסקי משובח. בקערה נפרדת, להמסה במיקרו מכניסים: 100 גר' חמאה, 150 גר' שוקולד מריר משובח (70%), 4 כפות חלב, 1/2 כפית מלח, ורצוי שוט עדין של אייריש קרים. ממיסים ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק. יוצקים את השוקולד המומס על החומרים היבשים שבקערה.מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ או לקקן עמיד עד לציפוי היבשים בשוקולד. מותחים שתי יריעות ניילון נצמד ויוצקים בתוכן חצי מהתערובת השחומה והריחנית. מגלגלים את הניילון עם התערובת בתנועות גלגול ולישה עד לקבלת צורת נקניק. לסגור את הקצוות ולשים בצד. לחזור על הפעולה עם יתרת התערובת.לשים במקפיא למשך שעתיים ראשונות ואחר כך למקרר.לפני ההגשה: להוציא מהמקרר ולתת לשוקולד לנוח בטמפרטורת החדר. זה גם הזמן לתקן, אם רוצים, את העיצוב של הנקניק. פורסים בסכין חלקה ששוכנת בתוך כוס יציבה עם מים רותחים, לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ, ומגישים.

מצרכים (ל-2 "נקניקים"):
1 כוס עוגיות חמאה
1 כוס חלוה וניל
1/2 כוס פקאנים/פיסטוקים/לוז קלויים ושבורים גס
1 כוסית וויסקי משובח
100 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר משובח (70%)
4 כפות חלב
1/2 כפית מלח
אפשרי: שוט עדין של אייריש קרים

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה 1 כוס עוגיות חמאה מפוררות שבורות, 1 כוס חלוה בטעם וניל חתוכה לקוביות 1על 1 ס"מ, 1/2 כוס פקאנים/פיסטוקים/לוז קלויים ושבורים גס, וכוסית יפה של וויסקי משובח.
בקערה נפרדת, להמסה במיקרו מכניסים: 100 גר' חמאה, 150 גר' שוקולד מריר משובח (70%), 4 כפות חלב, 1/2 כפית מלח, ורצוי שוט עדין של אייריש קרים. ממיסים ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק.
יוצקים את השוקולד המומס על החומרים היבשים שבקערה.
מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ או לקקן עמיד עד לציפוי היבשים בשוקולד.
מותחים שתי יריעות ניילון נצמד ויוצקים בתוכן חצי מהתערובת השחומה והריחנית.
מגלגלים את הניילון עם התערובת בתנועות גלגול ולישה עד לקבלת צורת נקניק.
לסגור את הקצוות ולשים בצד.
לחזור על הפעולה עם יתרת התערובת.
לשים במקפיא למשך שעתיים ראשונות ואחר כך למקרר.
לפני ההגשה: להוציא מהמקרר ולתת לשוקולד לנוח בטמפרטורת החדר.
זה גם הזמן לתקן, אם רוצים, את העיצוב של הנקניק. פורסים בסכין חלקה ששוכנת בתוך כוס יציבה עם מים רותחים, לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר