fbpx

ריזוטו עוף מהיר עם חלפניו ופטריות

מתכון מהיר לריזוטו, במיוחד למי שלא אוהבים לעמוד במטבח
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון מהיר לריזוטו, במיוחד למי שלא אוהבים לעמוד במטבח

חומרים ל- 6 סועדים:
כף שמן זית מאיכות טובה
500 גרם פרגיות (ללא עצם) או חזה עוף, חתוכים לקוביות
2-3 פלפלי חלפניו אדומים, לפי הטעם
קורט מלח
5 כוסות אורז ריזוטו איכותי
10 כוסות מרק עוף (2 ליטר)
כמה פטריות פורטובלו יפות או פורצ'יני, פרוסות
500 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מנקים את החלפניו מהזרעים וקוצצים לקוביות מרובעות של 1/2 ס"מ.
קוצצים את הפלפלים לקוביות בנות 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ בערך.
יוצקים את שמן הזית במחבת מתאים ומשחימים בו קלות את פרוסות העוף.
בינתיים, בסיר מתאים, מרתיחים את האורז בכמות מתאימה של מרק (יוצקים כ -2 אצבעות של מרק מעל האורז) למשך 10 דקות לפחות.
אחרי הרתיחה, מוסיפים את החלפניו ואת הפטריות לעוף.
ממליחים מעט, מוסיפים את האורז לעוף.
מבשלים לאידוי הנוזלים.
כאשר האורז רך, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהתבשיל מסמיך.
מתקנים תיבול, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם, עם פרמז'ן מגוררת או פרוסות גבינת פקורינו דקות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר