ריזוטו פירות יבשים בניחוח וניל

מצרכים לריזוטו: 1 ליטר ציר ירקות30 גר' חמאה 2 שיני שום קצוצות חצי שומר קצוץ 280 גרם – 1.5 כוסות אורז ארבוריו (אורז לריזוטו)1 כוס יין לבן מלח פלפל שחור טחון לפירות יבשיםחצי כוס סוכר+ 1 כוס מים50 גר' משמש יבש חתוך לקוביות50 גר' שזיף יבש חתוך לקוביות30 גר' תמרים מגילענים חתוך לקוביות50 גר' צימוקים פלפל שחור גרוס 20 גר' אגוזי מלך שבורים20 גר' שקדים מולבנים 1 כלי דבש חצי מקל וניל חצוי לאורכו מיץ מחצי לימון1 כפית קינמון אופן ההכנה ריזוטומחממים את הציר בסיר ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל השומר והשום מוסיפים את הריזוטו ומערבבים מוסיפים את היין ומבשלים עד שהיין מתאדה מוסיפים את ציר הירקות בהדרגה. חצי כוס בכל פעם עד שהציר נספג, ולבסוף מתקבל ריזוטו מדרגת אל דנטה מתבלים במלח ופלפלאופן הכנה פירות יבשיםמחממים בסיר את הסוכר והמים מוסיפים את כל המרכיבים כולל את מקל הוניל מבשלים כ- 30 דקות לקבלת ריבת פירות יבשים במידת הצורך להוסיף מים. הרכבת המנה מניחים על צלחת אישית מהריזוטו החם. מפזרים מעל את הפירות היבשים ומעט מסביב לצלחת.מעטרים במקל וניל או עשב ירוק

מצרכים לריזוטו:
1 ליטר ציר ירקות
30 גר' חמאה
2 שיני שום קצוצות
חצי שומר קצוץ
280 גרם – 1.5 כוסות אורז ארבוריו (אורז לריזוטו)
1 כוס יין לבן
מלח פלפל שחור טחון

לפירות יבשים
חצי כוס סוכר+ 1 כוס מים
50 גר' משמש יבש חתוך לקוביות
50 גר' שזיף יבש חתוך לקוביות
30 גר' תמרים מגילענים חתוך לקוביות
50 גר' צימוקים
פלפל שחור גרוס
20 גר' אגוזי מלך שבורים
20 גר' שקדים מולבנים
1 כלי דבש
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
מיץ מחצי לימון
1 כפית קינמון
אופן ההכנה ריזוטו
מחממים את הציר בסיר

ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל השומר והשום

מוסיפים את הריזוטו ומערבבים
מוסיפים את היין ומבשלים עד שהיין מתאדה
מוסיפים את ציר הירקות בהדרגה. חצי כוס בכל פעם עד שהציר נספג, ולבסוף מתקבל ריזוטו מדרגת אל דנטה

מתבלים במלח ופלפל

אופן הכנה פירות יבשים
מחממים בסיר את הסוכר והמים

מוסיפים את כל המרכיבים כולל את מקל הוניל
מבשלים כ- 30 דקות לקבלת ריבת פירות יבשים במידת הצורך להוסיף מים.

הרכבת המנה

מניחים על צלחת אישית מהריזוטו החם. מפזרים מעל את הפירות היבשים ומעט מסביב לצלחת.

מעטרים במקל וניל או עשב ירוק


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר