מצרכים לריזוטו:
1 ליטר ציר ירקות
30 גר' חמאה
2 שיני שום קצוצות
חצי שומר קצוץ
280 גרם – 1.5 כוסות אורז ארבוריו (אורז לריזוטו)
1 כוס יין לבן
מלח פלפל שחור טחון
לפירות יבשים
חצי כוס סוכר+ 1 כוס מים
50 גר' משמש יבש חתוך לקוביות
50 גר' שזיף יבש חתוך לקוביות
30 גר' תמרים מגילענים חתוך לקוביות
50 גר' צימוקים
פלפל שחור גרוס
20 גר' אגוזי מלך שבורים
20 גר' שקדים מולבנים
1 כלי דבש
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
מיץ מחצי לימון
1 כפית קינמון
אופן ההכנה ריזוטו
מחממים את הציר בסיר
ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל השומר והשום
מוסיפים את הריזוטו ומערבבים
מוסיפים את היין ומבשלים עד שהיין מתאדה
מוסיפים את ציר הירקות בהדרגה. חצי כוס בכל פעם עד שהציר נספג, ולבסוף מתקבל ריזוטו מדרגת אל דנטה
מתבלים במלח ופלפל
אופן הכנה פירות יבשים
מחממים בסיר את הסוכר והמים
מוסיפים את כל המרכיבים כולל את מקל הוניל
מבשלים כ- 30 דקות לקבלת ריבת פירות יבשים במידת הצורך להוסיף מים.
הרכבת המנה
מניחים על צלחת אישית מהריזוטו החם. מפזרים מעל את הפירות היבשים ומעט מסביב לצלחת.
מעטרים במקל וניל או עשב ירוק