שאקפלוב – מתכון מאזרבייג'ן

מועצת התיירות של אזרבייג'ן מציעה מתכון למעדן שנחשב להרבה יותר מאשר אוכל טעים וטבחים משתמשים בו לחגיגות ופסטיבלים

הופכים את התבנית על כלי הגשה, חותכים ומגישים עם פירות מתוקים ואגוזים. צילום ATB
הופכים את התבנית על כלי הגשה, חותכים ומגישים עם פירות מתוקים ואגוזים. צילום ATB

רכיבים

2 כוסות אורז בסמטי

1 ליטר מים + 1 כף מלח להשריית אורז

3 ליטר מים + 3 כפות מלח לבישול אורז

225 גרם חמאה לא מלוחה

1/2 כפית חוטי זעפרן

5-6 טורטיות קמח עגולות בגודל בינוני

1 כוס משמשים מיובשים

1 כוס צימוקים מוזהבים

1 כוס אגוזי מלך (או ערמונים מבושלים)

הכנת הזעפרן

חולטים חוטי זעפרן בשתי כפות מים רותחים.

הכנת הקישוט

במחבת ממיסים 2 כפות חמאה ו- 2 כפות מים.

מוסיפים את המשמשים, הצימוקים והאגוזים המיובשים.

משרים את הפירות על אש נמוכה במשך מספר דקות עד שהם ספוגים.

בוחשים כדי למנוע מצב שישרפו.

אופן ההכנה

שוטפים את האורז היטב במים קרים כמה פעמים עד שהמים צלולים.

משרים את האורז למשך הלילה במים מלוחים בטמפרטורת החדר (או לפחות שעה אחת במים מלוחים חמים מאוד).

לפני בישול האורז מסננים את האורז.

מכניסים את האורז למים רותחים.

בוחשים, מנמיכים לבינוני, ונותנים לו להתבשל 5-10 דקות.

מסננים את האורז במים חמים.

ממיסים שתי כפות חמאה בסיר ומשמנים היטב את התבנית.

משמנים כל טורטייה בחמאה מומסת.

מניחים שכבה של אורז (בערך רבע) ויוצקים 2-3 כפות חמאה מומסת על שכבה זו.

לאחר מכן מניחים שוב אורז ושוב חמאה וחוזר חלילה.

לאחר השכבה האחרונה יוצקים את עירוי הזעפרן יחד עם עוד חמאה.

מכסים את האורז עם הטורטיות ומשמנים אותו בחמאה מומסת.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 60 דקות. מבשלים עד שהתבשיל חום-זהוב ואז מוציאים את הכיסוי ומשאירים למשך 5 דקות.

הופכים את התבנית על כלי הגשה. חותכים ומגישים עם פירות מתוקים ואגוזים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה