שוק טלה ברוטב צ'ימיצ'ורי ותפוחי אדמה

מצרכים:2 ק"ג שוק טלה – ללא עצמות1 לימון4 כפות צימוקי זיתים "בני דרום"1/2 צנצנת צ'ימיצ'ורי "בני דרום"1/2 1 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות4 כפות שבבי שום "בני דרום" חוט שמשון1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה1/4 כוס שמן זית של "בני דרום"אופן ההכנה:מרסקים במעבד מזון קליפת לימון עם צימוקי זיתים, שבבי שום וצ'ימיצ'ורי עם השמן זית.מסדרים את קוביות תפו"א ב-2 תבניות, מתבלים במלח ופלפל ומזליפים שמן זית.מורחים את שוק הטלה בממרח שהכנו, וקושרים לצורת גליל בעזרת חוט שמשון.מניחים את שוק הטלה על תפו"א.סוחטים את הלימון על הטלה, מתבלים במלח ופלפל.אופים בתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות למשך 20 דקות.מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות.הופכים את תפו"א, צולים כשעה נוספת ומוציאים מהתנור.להגשה: פורסים, מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

מצרכים:
2 ק"ג שוק טלה – ללא עצמות
1 לימון
4 כפות צימוקי זיתים "בני דרום"
1/2 צנצנת צ'ימיצ'ורי "בני דרום"
1/2 1 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
4 כפות שבבי שום "בני דרום"
חוט שמשון
1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1/4 כוס שמן זית של "בני דרום"

אופן ההכנה:
מרסקים במעבד מזון קליפת לימון עם צימוקי זיתים, שבבי שום וצ'ימיצ'ורי עם השמן זית.
מסדרים את קוביות תפו"א ב-2 תבניות, מתבלים במלח ופלפל ומזליפים שמן זית.
מורחים את שוק הטלה בממרח שהכנו, וקושרים לצורת גליל בעזרת חוט שמשון.
מניחים את שוק הטלה על תפו"א.
סוחטים את הלימון על הטלה, מתבלים במלח ופלפל.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות למשך 20 דקות.
מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות.
הופכים את תפו"א, צולים כשעה נוספת ומוציאים מהתנור.

להגשה:
פורסים, מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר