fbpx

שוק טלה ברוטב צ'ימיצ'ורי ותפוחי אדמה

מצרכים: 2 ק"ג שוק טלה – ללא עצמות1 לימון 4 כפות צימוקי זיתים – בני דרום1/2 כוס צ'ימיצ'ורי – בני דרום ½1 ק"ג תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות4 כפות שבבי שום – בני דרוםחוט שמשון1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצהאופן ההכנה: מרסקים במעבד מזון קליפת לימון עם צימוקי זיתים, שבבי שום וצ'ימיצ'ורי עם ¼ כוס שמן זית של בני דרום.מסדרים את קוביות תפו"א בשתי תבניות, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים שמן זית. מורחים את שוק הטלה בממרח שהכנו, וקושרים לצורת גליל בעזרת חוט שמשון. מניחים את שוק הטלה על תפו"א. סוחטים את הלימון על הטלה, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל- °230 למשך 20 דקות. מורידים את החום בתנור ל- °180, הופכים את תפו"א, צולים כשעה נוספת ומוציאים מהתנור.להגשה: פורסים, מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים:
2 ק"ג שוק טלה – ללא עצמות
1 לימון
4 כפות צימוקי זיתים – בני דרום
1/2 כוס צ'ימיצ'ורי – בני דרום
½1 ק"ג תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
4 כפות שבבי שום – בני דרום
חוט שמשון
1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:
מרסקים במעבד מזון קליפת לימון עם צימוקי זיתים, שבבי שום וצ'ימיצ'ורי עם ¼ כוס שמן זית של בני דרום.
מסדרים את קוביות תפו"א בשתי תבניות, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים שמן זית.
מורחים את שוק הטלה בממרח שהכנו, וקושרים לצורת גליל בעזרת חוט שמשון.
מניחים את שוק הטלה על תפו"א. סוחטים את הלימון על הטלה, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל- °230 למשך 20 דקות.
מורידים את החום בתנור ל- °180, הופכים את תפו"א, צולים כשעה נוספת ומוציאים מהתנור.

להגשה:
פורסים, מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר