שוק כבש בטעמי המזרח הרחוק

חומרים ל- 4 מנות:שוק כבש (במשקל כ- 2 ק"ג)ראש שום4 שיני שום כתושות צרור גבעולי טימיןצרור גבעולי רוזמרין כוס רוטב צ'ילי מתוק1/2 כוס סויה 1/2 כוס סילאן 4 בטטות בינוניות 4 תפוחי אדמה 4 בצלים לבניםמלח גסשמן זית פלפל שחור גרוסאופן ההכנה:חותכים את שוק הכבש במספר מקומות ליצירת כיסים קטנים בהם נכניס את שיני השום ועלי הרוזמרין. מושחים את שוק הכבש בשמן זית, פלפל שחור גרוס, מלח ושום כתוש.צורבים לסגירה על מחבת פסים לוהטת, מכל הצדדים. בתבנית גדולה מניחים את הבטטות, תפו"א, בצלים, טימין והרוזמרין.מעל מניחים את שוק הכבש.בקערה נפרדת מערבבים סויה, סילאן, צ'ילי מתוק. שופכים את התערובת על הבשר בתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך שעה וחצי.מתכון מתוך הספר " טעמים ישראלים" – מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים

חומרים ל- 4 מנות:
שוק כבש (במשקל כ- 2 ק"ג)
ראש שום
4 שיני שום כתושות
צרור גבעולי טימין
צרור גבעולי רוזמרין
כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כוס סויה
1/2 כוס סילאן
4 בטטות בינוניות
4 תפוחי אדמה
4 בצלים לבנים
מלח גס
שמן זית
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
חותכים את שוק הכבש במספר מקומות ליצירת כיסים קטנים בהם נכניס את שיני השום ועלי הרוזמרין.
מושחים את שוק הכבש בשמן זית, פלפל שחור גרוס, מלח ושום כתוש.
צורבים לסגירה על מחבת פסים לוהטת, מכל הצדדים.
בתבנית גדולה מניחים את הבטטות, תפו"א, בצלים, טימין והרוזמרין.
מעל מניחים את שוק הכבש.
בקערה נפרדת מערבבים סויה, סילאן, צ'ילי מתוק.
שופכים את התערובת על הבשר בתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך שעה וחצי.

מתכון מתוך הספר " טעמים ישראלים" – מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר