שיזן טופו קמבודי

 

ל- 6 סועדים

חומרים:
100 גר' טופו קוביות
100 גר' קוביות בטטה אפויות
100 גר' רצועות קישואים
200 גר' קוביות פלפלים בצבעים
100 גר' רצועות בצל סגול
100 גר' קוביות נצרים
100 גר' רצועות גזר
100 גר' אפונה

חומרים לאורז:
400 גר' אורז
800 מ"ל מים

חומרים לרוטב:
250 גר' פלפל צהוב קלוי
10 גר' מחית קארי צהוב
200 מ"ל חלב קוקוס
200 מ"ל מים
50 מ"ל מים מהולים ב-3 גר' קונפלור

אופן ההכנה:
אופן הכנת הרוטב:
קולים את הפלפלים על הגריל, מקררים ומכניסים למעבד מזון עם כל המצרכים ללא המים והקורנפלור.

אופן הכנת האורז:
לבשל את האורז במים, להביא לרתיחה, לבשל כ-20 דקות על אש נמוכה.

לאחר מכן מקפיצים את הירקות בווק עם קוביות הטופו ומעט שמן שומשום, מוסיפים 2 מצקות של רוטב.

אופן ההגשה:
בצלחת עמוקה מניחים את האורז. יוצרים גומה במרכז הצלחת ומניחים את הירקות והטופו. לקישוט שמים בצל ירוק קצוץ.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה