שיפודי מוסר

חומרים (ל-4 מנות):כ-800 גר' פילה מוסר נטול עצמות ועור, חתוך לקוביות 1X1 ס"מ לערך, כ-1.5 ק"ג דג ברוטו.חותכים לקוביות: 2 פלפלים אדומים, 2 פלפלים ירוקים 2 קישואים, כחבילת פטריות שמפיניון, גבעול פרסה, ומשפדים על שיפוד עץ.1/2 כוס שמן זית4 שיני שוםמלח, פלפל3 כפות רוטב ציזיקי/ טריאקי (אופציה לתוספת) להכנת ציזיקי:יוגורט מעובה בתוספת מלפפון, שום ושמיר, מדולל במעט לימון טרי ומלח. להכנת טריאקיףמעט בצל ירוק קצוץ, שומשום שחור.אופן ההכנה:שלוש אפשרויות הכנה לבחירה: תנור:לחמם את התנור מראש לחום של כ-220 מעלות. להכניס את הדג ל-15 דקות. לאוהבי עסיסיותף יש לכסות את המגש בנייר כסף. אידוי (בסטימר במבוק):לאדות על עלי כרוב או על עלי חסה כ-25 דקות מעל מים רותחים. צלייה במחבת:במחבת משומנת בחום בינוני, לצלות את השיפודים כ-2 דקות מכל צד עם מכסה. מערבבים את השום, שמן זית, מלח, פלפל וכף טימין.מברישים את שיפודי הדג ושיפודי הירקות, וממשיכים באפשרות ההכנה הרצויה.

חומרים (ל-4 מנות):
כ-800 גר' פילה מוסר נטול עצמות ועור, חתוך לקוביות 1X1 ס"מ לערך, כ-1.5 ק"ג דג ברוטו.
חותכים לקוביות: 2 פלפלים אדומים, 2 פלפלים ירוקים 2 קישואים, כחבילת פטריות שמפיניון, גבעול פרסה, ומשפדים על שיפוד עץ.
1/2 כוס שמן זית
4 שיני שום
מלח, פלפל
3 כפות רוטב ציזיקי/ טריאקי (אופציה לתוספת)

להכנת ציזיקי:
יוגורט מעובה בתוספת מלפפון, שום ושמיר, מדולל במעט לימון טרי ומלח.
להכנת טריאקיף
מעט בצל ירוק קצוץ, שומשום שחור.

אופן ההכנה:

שלוש אפשרויות הכנה לבחירה:

תנור:
לחמם את התנור מראש לחום של כ-220 מעלות. להכניס את הדג ל-15 דקות. לאוהבי עסיסיותף יש לכסות את המגש בנייר כסף.

אידוי (בסטימר במבוק):
לאדות על עלי כרוב או על עלי חסה כ-25 דקות מעל מים רותחים.

צלייה במחבת:
במחבת משומנת בחום בינוני, לצלות את השיפודים כ-2 דקות מכל צד עם מכסה.

מערבבים את השום, שמן זית, מלח, פלפל וכף טימין.
מברישים את שיפודי הדג ושיפודי הירקות, וממשיכים באפשרות ההכנה הרצויה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר