חומרים (ל-4 מנות):
כ-800 גר' פילה מוסר נטול עצמות ועור, חתוך לקוביות 1X1 ס"מ לערך, כ-1.5 ק"ג דג ברוטו.
חותכים לקוביות: 2 פלפלים אדומים, 2 פלפלים ירוקים 2 קישואים, כחבילת פטריות שמפיניון, גבעול פרסה, ומשפדים על שיפוד עץ.
1/2 כוס שמן זית
4 שיני שום
מלח, פלפל
3 כפות רוטב ציזיקי/ טריאקי (אופציה לתוספת)
להכנת ציזיקי:
יוגורט מעובה בתוספת מלפפון, שום ושמיר, מדולל במעט לימון טרי ומלח.
להכנת טריאקיף
מעט בצל ירוק קצוץ, שומשום שחור.
אופן ההכנה:
שלוש אפשרויות הכנה לבחירה:
תנור:
לחמם את התנור מראש לחום של כ-220 מעלות. להכניס את הדג ל-15 דקות. לאוהבי עסיסיותף יש לכסות את המגש בנייר כסף.
אידוי (בסטימר במבוק):
לאדות על עלי כרוב או על עלי חסה כ-25 דקות מעל מים רותחים.
צלייה במחבת:
במחבת משומנת בחום בינוני, לצלות את השיפודים כ-2 דקות מכל צד עם מכסה.
מערבבים את השום, שמן זית, מלח, פלפל וכף טימין.
מברישים את שיפודי הדג ושיפודי הירקות, וממשיכים באפשרות ההכנה הרצויה.