שעועית ירוקה בנענע ושום

חייבים להקפיד על זמן בישול השעועית, כדי לא לרכך אותה יתר על המידה

חומרים ל- 8-6 מנות:
1 ק"ג שעועית ירוקה טרייה
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, פרוס דק
6 שיני שום, כתושות
מיץ מ- 1/2 לימון
1 כפית כמון
מלח ופלפל, לפי הטעם
1/2-1/4 כוס מים
5 גבעולי נענע, קצוצים דק

אופן ההכנה:
מנקים היטב את השעועית הירוקה וקוטמים את הקצוות.
מחממים שמן זית בסיר רחב וגדול ומאדים את הבצל והשום עד הזהבה קלה.
מוסיפים את השעועית ומערבבים.
מכסים ומאדים במשך 10 דקות, מערבבים מדי פעם.
מוסיפים מיץ לימון, כמון, מלח ופלפל ומערבבים.
מוסיפים מים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-20 דקות, עד שהשעועית מתרככת.
מדי פעם בודקים את כמות הנוזלים, ורק אם צריך מוסיפים מעט מים (אסור שתהיה כמות גדולה של מים).
מוסיפים את הנענע ומערבבים.
מגישים חם.

המתכון מתוך ספרה החדש של פסקל פרץ-רובין "המטבח הקל של פסקל", בהוצאת פסקל ברגש ולברוס. צילומים: דרור כץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר