שפיץ צ'אך ביין אדום ופטריות צלויות

מצרכים:2 ק"ג שפיץ צ'אך (נתח שלם)2 כפיות חרדל דיז'ון חלק2 בצלים קצוצים2 גבעולי סלרי אמריקאיגזר חתוך גסכרישה קצוצה2 כוסות יין אדוםחבילת פטריות שמפיניון, נקיות שלמות ללא הגבעול (את הגבעולים יש לקצוץ ולשמור)חבילת פטריות פורטובלו, נקיות שלמות ללא הגבעול (את הגבעולים יש לקצוץ ולשמור)3 פטריות פורצ'יני שהושרו במים חמים עד לריכוך וסוננו, קצוצותשמן קנולה/תירס לטיגון3 גבעולי תימין האשה (קצוצים)גבעול תימין שלםקורט אגוז מוסקטמלח גס, פלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מוציאים את נתח הבשר לפחות שעה לפני הבישול מהמקרר.יוצקים את היין לקלחת, מוסיפים גבעול תימין ואת גבעולי הפטריות הקצוצים, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם לחצי הכמות. מסננים ושומרים את הנוזל.מערבבים בקערה חרדל, מלח ופלפל, ומעסים את נתחי הבשר בתערובת התבלינים.מחממים בסיר רחב שמן קנולה או תירס על להבה גבוהה.צורבים את הפטריות עד שהן מזהיבות. מניחים בצד. מוסיפים לסיר מעט שמן תירס וצורבים את נתח הבשר מעל להבה גבוהה עד שמשחים מכל צדדיו. בסיום הטיגון מוציאים את נתח הבשר ומניחים בצד.מטגנים את הבצל באותו הסיר עד שמזהיב. מוסיפים תימין, גזר, כרישה ומטגנים עוד דקה.מוסיפים את היין האדום המסונן ומצמצמים את הנוזל ב-3/4. מחזירים את נתח הבשר לסיר. מוסיפים סלרי, קורט אגוז מוסקט ורבע כוס מים.מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום, מכסים ומבשלים 4 שעות עד שהבשר מתרכך.חצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים את הפטריות.בתום הבישול מוציאים את הגזר וגבעולי הסלרי.מצננים את הבשר. לפני ההגשה פורסים את הנתח ומחממים את הפרוסות ברוטב.חינאוי בוצ'ר שופסניף הרצליה פיתוח – החושלים 6. טל' 09-8822660סניף ת"א – קרליבך 25. טל' 03-6240458סניף יפו – קדם 58. טל' 03-6822074

מצרכים:
2 ק"ג שפיץ צ'אך (נתח שלם)
2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
2 בצלים קצוצים
2 גבעולי סלרי אמריקאי
גזר חתוך גס
כרישה קצוצה
2 כוסות יין אדום
חבילת פטריות שמפיניון, נקיות שלמות ללא הגבעול (את הגבעולים יש לקצוץ ולשמור)
חבילת פטריות פורטובלו, נקיות שלמות ללא הגבעול (את הגבעולים יש לקצוץ ולשמור)
3 פטריות פורצ'יני שהושרו במים חמים עד לריכוך וסוננו, קצוצות
שמן קנולה/תירס לטיגון
3 גבעולי תימין האשה (קצוצים)
גבעול תימין שלם
קורט אגוז מוסקט
מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מוציאים את נתח הבשר לפחות שעה לפני הבישול מהמקרר.
יוצקים את היין לקלחת, מוסיפים גבעול תימין ואת גבעולי הפטריות הקצוצים, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם לחצי הכמות.
מסננים ושומרים את הנוזל.
מערבבים בקערה חרדל, מלח ופלפל, ומעסים את נתחי הבשר בתערובת התבלינים.
מחממים בסיר רחב שמן קנולה או תירס על להבה גבוהה.
צורבים את הפטריות עד שהן מזהיבות.
מניחים בצד.
מוסיפים לסיר מעט שמן תירס וצורבים את נתח הבשר מעל להבה גבוהה עד שמשחים מכל צדדיו.
בסיום הטיגון מוציאים את נתח הבשר ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל באותו הסיר עד שמזהיב.
מוסיפים תימין, גזר, כרישה ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את היין האדום המסונן ומצמצמים את הנוזל ב-3/4.
מחזירים את נתח הבשר לסיר.
מוסיפים סלרי, קורט אגוז מוסקט ורבע כוס מים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום, מכסים ומבשלים 4 שעות עד שהבשר מתרכך.
חצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים את הפטריות.
בתום הבישול מוציאים את הגזר וגבעולי הסלרי.
מצננים את הבשר.
לפני ההגשה פורסים את הנתח ומחממים את הפרוסות ברוטב.

חינאוי בוצ'ר שופ
סניף הרצליה פיתוח – החושלים 6. טל' 09-8822660
סניף ת"א – קרליבך 25. טל' 03-6240458
סניף יפו – קדם 58. טל' 03-6822074

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר