שקרבורה- מתכון מאזרבייג'ן

מועצת התיירות של אזרבייג'ן מציעה מתכון לשקרבורה - מאפה מתוק ממולא בסוכר, שקדים טחונים, אגוזי לוז או אגוזי מלך. הבצק עשוי מקמח חיטה, חמאה, חלב, חלמונים, שמנת ושמרים. צורת הסהר מייצגת את הירח ומדובר בטעימת חובה לחובבי המתוקים

הקפידו לא לאפות את המאפים יתר על המידה - החלקים שלהם צריכים להיות בצבע בהיר כאשר הם אפויים. צילום ATB
הקפידו לא לאפות את המאפים יתר על המידה - החלקים שלהם צריכים להיות בצבע בהיר כאשר הם אפויים. צילום ATB

חומרים לבצק

1 ק"ג קמח חיטה (לבן בלבד) + 1 כפית (לשלב ה- 3)

400גרם חמאה לא מלוחה חתוכה לקוביות גדולות

5 חלמונים

250 גרם שמנת חמוצה

1 כף סוכר

¼ כפית מלח

½ כפית אבקת וניל (לא חובה)

1/2 כפית שמרים יבשים

½ כוס חלב פושר

למילוי

500 גרם אגוזי לוז קלופים

200 גרם אגוזי מלך

700 גרם סוכר גרגיר

2 כפיות הל טחון מעורבב עם 2 כפיות פרנג'ליקו

אופן ההכנה

 לשים בידיים את הקמח והחמאה עד קבלת פירורים.

בקערה קטנה, בעזרת כף, מערבבים את החלמונים, השמנת החמוצה, המלח ואבקת הווניל.

בקערה קטנה נוספת שמים את השמרים, 1 כף קמח, 1 כף סוכר, ומוסיפים ¼ כוס חלב פושר.

לאחר כ- 2 דקות מוסיפים את תערובת השמנת החמוצה והביצים, ותערובת השמרים לתערובת הקמח-חמאה.

מערבבים בעזרת הידיים את החומרים עד שילובם המלא וקבלת בצק גס.

מעבירים את הבצק למשטח העבודה.

משתמשים בשארית ¼ כוס החלב הפושר כדי להרטיב את הידיים כל זמן לישת הבצק כדי שיהיה חלק.

מעצבים את הבצק לכדור. מכסים בניילון נצמד ומשאירים בצד לנוח כ- 30 דקות.

להכנת המלית

אם משתמשים באגוזים מקולפים, טוחנים אותם דק במעבד מזון.

לאחר מכן ששמים את האגוזים בקערת ערבוב עם הסוכר.

מוסיפים את ההל, פרנג'ליקו ואבקת וניל ומערבבים.

לקילוף אגוזי לוז ואגוזי מלך בבית

הניחו אגוזי לוז גולמיים במחבת גדולה.

צלו על אש בינונית תוך ערבוב תדיר עד שהעור נסדק ומתחיל להתקלף לאחר 10 דקות.

עובדים עם קבוצות אגוזים קטנות בכל פעם

הניחו אותם על מגבת מטבח ושפשפו איתו להסרת העורות.

רוב הקליפות יירדו, אם כי חלקן עדיין ייצמדו לאגוז (במיוחד על אגוזי מלך).

לקילוף שקדים בבית

כסו את השקדים במים רותחים להשריה של 2 דקות (אל תשמרו אותם שם יותר מדי זמן, אחרת הם יאבדו את פריכותם ויהיו רכים מדי).

סננו את המים וקלפו את הקליפה בעדינות על ידי לחיצת אצבעות (הקליפה תחליק).

המשך ההכנה

מחלקים את הבצק ל- 36 כדורים שכל אחד מהם שוקל 50 גרם. עבדו עם כדור אחד בכל פעם וכסו את השאר.

מגלגלים כל כדור לעיגול בגודל 10 ס"מ.

מניחים את העיגול בכף היד מקופל מעט.

שמים במרכז 2 כפות מהמלית.

אוטמים את הקצוות – השמאלי והימני לכיוון המרכז – כדי לקבל צורה של חצי ירח.

שקרבורה אטומה חייבת להיות שמנמנה מעט מהמלית ולעולם לא שטוחה.

בעזרת האגודל והאצבע המורה צובטים את הבצק ויוצרים קישוט של הקצוות.

מסדרים את המאפים על נייר אפייה.

צובטים את הבצק עם פינצטה עד לקישוט כל המאפים.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15-20 דקות או עד שהקצוות מתחילים לשנות את צבעם והתחתית בצבע חום בהיר.

הקפידו לא לאפות את המאפים יתר על המידה – החלקים שלהם צריכים להיות בצבע בהיר כאשר הם אפויים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה