תבשיל קדירה בשרי

 

מתכון מומלץ לבישול בקדירת פוייקה מברזל יצוק – מס' 3 (8 ליטר, כ- 8 עד 10 מנות)

חומרים:
2 עופות או 2 ק"ג בשר
2 בצלים גדולים
6 גזרים
סלרי
1 ק"ג תפוחי אדמה
ספל אפונה או שעועית ירוקה
חופן שקדים מרוסקים או אגוזי מוסקט,
מלח,פלפל
2 ראשי שום
כוסברה או פטרוזיליה

אופן ההכנה:
מחממים את הסיר עם שמן ומטגנים את הבצלים חתוכים עבה, מזיזים הצידה לדפנות ומשחימים את הבשר, מזיזים ומטגנים את תפוח האדמה. מומלץ להניח בתחתית הסיר כמה עלי כרוב לשיפור הטעם ומניעת הדבקות האוכל לתחתית.
מחזירים את הבצל, הבשר, תפוח האדמה ושאר הירקות לסיר, ממיסים התבלינים ב- 4 כוסות מים לפחות ויוצקים מסביב.
מבשלים על אש מבעבעת שעה עד שעה וחצי, כאשר בודקים מדי פעם שיש מספיק נוזלים (לא פחות מ-1/3 גובה הסיר).
אין צורך לבחוש.


התאמת כמויות:
לפוייקה מס' 2 ( 5ליטר) כופלים את הכמויות ב- 5:8
לפוייקה מס' 4 (10 ליטר) כופלים את הכמויות ב- 10:8
לפוייקה מס' 6 (14 ליטר) כופלים את הכמויות ב- 2






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה