תפוחי אדמה נוסח אלג'יר

 

מצרכים:
1.5 ק"ג תפו"א
150 סמ"ק שמן זית
1 כף רסק עגבניות
1 כף גרעיני הל
5 שיני שום פרוסים דק
1 כף חריסה
מלח לפי הטעם
2 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:
לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס לטבעות ברוחב של 1 ס"מ.
לחמם את השמן במחבת גדולה עם מכסה.
להוסיף את תפוחי האדמה ואת כל שאר המצרכים למעט המים ולערבב.
להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש, לכסות ולבשל 20-30 דקות, עד שהמים נספגים ותפוחי האדמה רכים.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י"ט בניסן תשס"ט, חוה"מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג'יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ'יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה