מנה פשוטה אך מרשימה. למעשה בנוסף לאפיית תפוחי האדמה העבודה היחידה שנותרת היא בזמן ההגשה וגם זו לא רבה.
חומרים הדרושים
2 תפוחי אדמה בינוניים אך שווים בגודלם
חצי ק"ג מלח גס
גביע שמנת חמוצה
100 גרם סלמון מעושן
ביצי דג סלמון או קוויאר שחור
הכנה והגשה
את תפוחי האדמה עוטפים היטב בנייר כסף ומניחים בתבנית אפייה על גבי המלח. את תפוחי האדמה אופים בתנור בחום של 180 מעלות כשעה, תפקיד המלח הוא לפזר את החום בצורה שווה.
שלב האפייה יכול להתבצע אף יום קודם, במקרה כזה יש להשאיר את תפוחי האדמה בנייר הכסף ולחמם שוב כעשרים דקות בתנור. בשום אופן אין להיעזר במיקרוגל.
בהגשה מוצאים את תפוחי האדמה מנייר הכסף ומבקעים אותם ע"י לחיצה משתי קצותיו של תפוח האדמה.
מניחים את תפוח האדמה המבוקע ברכז הצלחת, ממלאים את הבקע בשמנת חמוצה, סלמון מעושן ומעטרים במעט קוויאר.