פודינג אורז יווני עם אגוז מוסקט ושוקולד לבן

מוסיפים חמאה, שוקולד לבן ואגוזי לוז ומערבבים היטב עד איחוד מלא של כל הרכיבים
מתכון לקינוח מתוק וכשר לפסח בשילוב אורז יווני חדש שהגיע לישראל. קינוח מסורתי וכפרי בו האורז גונב את ההצגה. לפי היבואנים לאורז היווני טעם ייחודי עם מליחות גבוהה הודות לשילוב של האדמה והאקלים ביוון. ידוע בדרגת הלובן הגבוהה שלו, רך ומבריק בעת בישולו ועשיר בערכים תזונתיים גבוהים

מרכיבים

150 גרם אורז כמו  אינדיקה

1 ליטר חלב

50 גרם חמאה

100 גרם שוקולד לבן

20 גרם סחלב

1/4 אגוז מוסקט

2 ענפי לבנדר

100 גרם אגוזי לוז מגורדים

70 גרם קמח תירס

מיץ לימון וגרידת 1/2 לימון

120 גרם סוכר

אופן ההכנה

מניחים סיר על אש בינונית עד גבוהה ומבשלים את האורז כ-20 דקות.

מסננים את האורז ושומרים את הנוזל בצד.

מוסיפים לאורז את מיץ הלימון וגרידת הלימון.

מניחים סיר נוסף על אש בינונית עד גבוהה.

מאדים את הנוזלים מהאורז עם הסוכר עד שמתקרמל.

מוסיפים את חלב הכבשים, סחלב, אגוז מוסקט ולבנדר.

ברגע שמגיע לרתיחה מסירים את הלבנדר.

מערבבים את קמח התירס ומוסיפים את האורז.

כשמוכן מסירים מהאש.

מוסיפים חמאה, שוקולד לבן ואגוזי לוז.

מערבבים היטב עד איחוד מלא של כל הרכיבים.

להגיש בקערות קטנות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר