אוזני המן מלוחות ומתוקות של מונייר

אוזן המן מתוקה – בצק פריך וניל במילוי פרג: מרתיחים יחד בסיר את כל החומרים ומבשל כדי לפתוח את הפרג. צילום דניאל לילה
השף קונדיטור מוריס מונייר והקונדיטור ערן שוורצברד מציעים מתכונים לאוזני המן מתוקות במילוי פרג ומלוחות מבצק תרד במילוי זוקיני, נענע וגבינות לחג שמח וטעים

אוזן המן מתוקה – בצק פריך וניל במילוי פרג

חומרים ל-25 יחידות

לבצק

150 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם ביצים

3 גרם מלח

200 גרם קמח

4 גרם אבקת אפיה

10 גרם פרג

אופן הכנת הבצק

לערבב בוו לישה את החמאה ואבקת הסוכר.

להוסיף בהדרגה את השקדים הטחונים ואת הביצים.

להוסיף את הפרג.

לבסוף להוסיף מלח, אבקת אפיה וקמחים.

לקרר את הבצק.

לרדד ולקרוץ בגודל הרצוי.

אוזן המן מתוקה – בצק פריך וניל במילוי פרג: מרתיחים יחד בסיר את כל החומרים ומבשל כדי לפתוח את הפרג. צילום דניאל לילה
צילום דניאל לילה

למלית פרג

1 ליטר מים

1 ק"ג סוכר

300 גרם דבש

400 גרם חמאה

1 ק"ג פרג

גרידת לימון

אופן הכנת המלית

להרתיח יחד בסיר את כל החומרים.

לבשל כדי לפתוח את הפרג.

אפייה

אופים בתנור במשך 13 דקות בחום של 170 מעלות

צילום דניאל לילה
צילום דניאל לילה

אוזן המן מלוחה – בצק פריך תרד במילוי זוקיני, נענע וגבינות

חומרים ל-30 יחידות

לבצק

300 גרם קמח

200 גרם חמאה קרה

65 גרם מים

4 גרם מלח

10 גרם סוכר

100 גרם תרד קפוא

אופן הכנת הבצק

לערבב בוו לישה את הקמח והחמאה עד פירורים גדולים.

להוסיף מים, סוכר, מלח.

להמשיך ללוש עד קבלת מרקם אחיד.

מסיימים את לישת הבצק ידנית.

מקררים לילה במקרר.

מרדדים לעובי הרצוי ומחזירים למקרר לעוד שעה.

קורצים בגודל הרצוי.

צילום דניאל לילה
צילום דניאל לילה

למלית זוקיני

25 גרם זוקיני צלוי

40 גרם קרם שום

5 גרם גבינת פטה מתפוררת

10 גרם נענע

גרידת לימון

קורט מלח

קורט פלפל

אופן הכנת המלית

לאחר צליית הזוקיני להשאיר בקירור עד טמפרטורת החדר.

לאחר מכן לערבב את כל הרכיבים יחד עם הזוקיני.

אפייה

אופים בתנור במשך 13 דקות בחום של 170 מעלות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר