אוזן המן מתוקה – בצק פריך וניל במילוי פרג
חומרים ל-25 יחידות
לבצק
150 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם ביצים
3 גרם מלח
200 גרם קמח
4 גרם אבקת אפיה
10 גרם פרג
אופן הכנת הבצק
לערבב בוו לישה את החמאה ואבקת הסוכר.
להוסיף בהדרגה את השקדים הטחונים ואת הביצים.
להוסיף את הפרג.
לבסוף להוסיף מלח, אבקת אפיה וקמחים.
לקרר את הבצק.
לרדד ולקרוץ בגודל הרצוי.
למלית פרג
1 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
300 גרם דבש
400 גרם חמאה
1 ק"ג פרג
גרידת לימון
אופן הכנת המלית
להרתיח יחד בסיר את כל החומרים.
לבשל כדי לפתוח את הפרג.
אפייה
אופים בתנור במשך 13 דקות בחום של 170 מעלות
אוזן המן מלוחה – בצק פריך תרד במילוי זוקיני, נענע וגבינות
חומרים ל-30 יחידות
לבצק
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה
65 גרם מים
4 גרם מלח
10 גרם סוכר
100 גרם תרד קפוא
אופן הכנת הבצק
לערבב בוו לישה את הקמח והחמאה עד פירורים גדולים.
להוסיף מים, סוכר, מלח.
להמשיך ללוש עד קבלת מרקם אחיד.
מסיימים את לישת הבצק ידנית.
מקררים לילה במקרר.
מרדדים לעובי הרצוי ומחזירים למקרר לעוד שעה.
קורצים בגודל הרצוי.
למלית זוקיני
25 גרם זוקיני צלוי
40 גרם קרם שום
5 גרם גבינת פטה מתפוררת
10 גרם נענע
גרידת לימון
קורט מלח
קורט פלפל
אופן הכנת המלית
לאחר צליית הזוקיני להשאיר בקירור עד טמפרטורת החדר.
לאחר מכן לערבב את כל הרכיבים יחד עם הזוקיני.
אפייה
אופים בתנור במשך 13 דקות בחום של 170 מעלות