חומרים ל-25-30 עוגיות
200 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1/4 1 כוסות (280 גרם) סוכר דמררה קלאסי כמו של סוגת
2 ביצים L
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח רב תכליתי כמו של סוגת
1 כפית סודה לשתייה
לכל עוגייה 1/2 1 כפות תוספות שאוהבים
למשל: 3 סוגים של שוקולד קצוץ – חלב, מריר ולבן
צימוקים עם שברי פקאנים
אוכמניות מיובשות עם שקדים קצוצים וקוקוס
בוטנים מלוחים קצוצים עם נטיפי חמאת בוטנים
עדשים צבעוניות וספרינקלס
קוואקר, חמוציות וקינמון
מיני מרשמלו, שוקולד מריר קצוץ גס ואגוזים
לעוגיות שוקו: כפית קקאו עם איזה תוספות שמתחשק
כפית נוטלה (מערבבים עם הבצק או מטמינים בתוך כדור הבצק)
גפרורי שקדים וקוביות קטנות של מרציפן
קוביות של חטיפי שוקולד
אופן ההכנה
מעבירים לקערה את החמאה המומסת ושני סוגי הסוכר וטורפים היטב.
מוסיפים ביצה, טורפים עד שנטמעת בתערובת ומוסיפים ביצה נוספת.
טורפים רק עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד שמתקבל בצק דביק.
מכסים בניילון ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.
בזמן שהבצק במקרר מכינים את התוספות שאוהבים.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים לקערה קטנה כף גדושה של בצק.
מוסיפים איזו תוספת שאוהבים ומערבבים היטב.
יוצרים מהתערובת כדור פחוס ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
ממשיכים כך עם יתר הבצק והתוספות.
מאחסנים את התבנית במקפיא למשך 15 דקות עד שעתיים (אפשר גם לילה, אבל אז צריך לסגור אותן בקופסה אחרי שהן קופאות כדי שלא יתייבשו).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את העוגיות 12-14 דקות עד שהשוליים מזהיבים והמרכז מעט רך.
מקררים לחלוטין לפני שמעבירים לקופסה אטומה.