רכיבים ל־20 יחידות
240 גרם (2 כוסות פחות 4 כפות) קמח תופח
3 כפות סוכר
¼ כפית מלח
150 גרם (¾ כוס) רוויון
250 מ"ל (1 כוס) חלב
2 ביצים
40 גרם חמאה
אופן ההכנה
בקערה מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והמלח.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הרוויון, החלב והביצים.
יוצרים גומה בקערה עם הקמח ויוצקים פנימה את הנוזלים. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
ממיסים את החמאה, מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות – להימנע מערבוב יתר.
מחממים מחבת טפלון לחום בינוני נמוך.
משמנים במעט חמאה ויוצקים למחבת כף גדושה מהבלילה. מטגנים עד הזהבה במשך 3 דקות.
הופכים צד, מטגנים דקה נוספת ומוציאים מהמחבת.
ממשיכים כך עם יתר הבלילה.
הגשה
מגישים לצד שמנת חמוצה ותוספות כמו קוויאר, פרוסות לשון בקר, ממרח פורל, גרבלקס, איקרה.
את כל חומרי הגלם למתכון ניתן להשיג בסניפי טיב טעם ברחבי הארץ