רכיבים
2 טבלאות שוקולד מריר
100 גרם סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
100 גרם מרגרינה או שמן קוקוס
150 גרם מחית בטטה מרוסקת
1 כפית זרעי צ'יה
4 כפות מים
75 גרם קמח
1 כפית שמרים
קורט מלח
שוקולד לבן טבעוני
1 כפית תה מאצ'ה
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד המריר יחד עם המרגרינה בבן מארי (קלחת).
בינתיים משרים את זרעי הצ'יה במים למשך 15 דקות עד קבלת ג'ל.
מערבבים את השוקולד המומס עם הסוכר, ג'ל הצ'יה ומחית הבטטה.
לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הקמח שעורבב קודם לכן עם המלח והשמרים.
מוסיפים אותם בעזרת כפית או מרית בתנועות עדינות.
מוסיפים את הווניל ומסיימים לערבב.
מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה בגודל 20 על 25 ס"מ בערך.
אופים בחום של 170 מעלות במשך 25 דקות.
מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר 10 דקות לפני פתיחת התבנית.
רצוי להניח לעוגה להתקרר לחלוטין לפני החיתוך.
כשהעוגה קרה לחלוטין, חותכים אותה בצורת משולשים.
הכנת העיטור
ממיסים את השוקולד הלבן ומערבבים אותו עם אבקת תה מאצ'ה עד שהופך לירוק.
בעזרת כף מקשטים כל משולש עוגה עם השוקולד והסוכריות.
לפני ההגשה נועצים בכל משולש מקל עץ או קש דקורטיבי.
מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה