גורודיטס – Goroditas – Mex-Mex 

ממלאים את הגורודיטה בתוספות בעודה חמה, ומגישים מיד. אוכלים ביד כמו שאוכלים פיתה
מתכון גורודיטס של השף איתמר דוידוב מחברת טרז פזוס לכבוד חגיגת סינקו דה מאיו שמתקיימת ב-5 במאי בארה"ב ובמקסיקו, ונחשבת לחג של גאווה אתנית

חומרים ל-6-7 מנות

לבצק

1 ו-1/4 כוסות קמח תירס מקסיקני לבן

1 ו-1/2 כוסות מים פושרים

3 כפות שמן תירס לבצק

2 ליטר שמן תירס לטיגון

או תרסיס שמן לאפייה

למלית

1/2 ק"ג בשר עוף מבושל ומפורר לשערות, ללא העור והעצמות. עוף ממרק יהיה מעולה

1 חופן חסה קצוצה דק

1/2 כוס צנוניות או צנון פרוסים לפרוסות דקיקות (בעזרת קולפן)

5-4 כפות אבוקדו מעוך

2-1 פלפל חלפיניו טרי או כבוש, חתוך לרצועות לאורך

1/2 בצל חתוך לרצועות דקות לאורך

3-2 כפות כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת הגורודיטס

מכינים את הבצק

בקערה מערבבים את הקמח, המים והשמן. לשים עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מים.

מכסים במגבת לחה ומניחים לחצי שעה בטמפרטורת החדר.

מוציאים את הבצק מהקערה ומטיחים את כדור הבצק על שולחן העבודה, רצוי מעץ.

אם הבצק נדבק, מפזרים מעט קמח תירס או מניחים בד כותנה ומטיחים את הכדור עליו. פעולה זו מחזקת את הבצק ומאפשרת להכין גורודיטס שלא יתפוררו.

מחלקים את הבצק ל-7-6 חלקים, ויוצרים כדורים שווים בגודלם.

אחרי שהבצק מתייצב מרטיבים את הידיים וטופחים על הכדורים עד שמתקבלת פיתה בעובי של 1 ס"מ – עבה במרכז ודקה יותר בשוליים.

מטגנים את הגורודיטס

מחממים שמן בסיר רחב.

כשהשמן מגיע ל-170 מעלות מחליקים בזהירות את כל הגורודיטס פנימה ומטגנים 10 דקות עד שמזהיבות מעט. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.

אם מחליטים לאפות את הגורודיטס

מחממים תנור ל-230 מעלות.

מניחים את הגורודיטס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מרססים בתרסיס שמן מצד אחד, הופכים ומרססים שוב.

אופים כ-12 דקות עד השחמה קלה. מקררים מעט.

הכנת המילוי

אוחזים ביד אחת את הגורודיטה (רצוי להיעזר במגבת), וביד השנייה חורצים פתח כמו כיס בפיתה.

פותחים מעט את הבצק ומוציאים בכפית את רוב התוכן.

ממלאים את הגורודיטה בתוספות בעודה חמה, ומגישים מיד. אוכלים ביד כמו שאוכלים פיתה.

למתכונים מקסיקנים נוספים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר