רכיבים
לגספצ'ו
600 גרם עגבניות
400 גרם תותים
40 גרם לחם
10 גרם חומץ שרי
מלח, פלפל שחור
220 מ"ל שמן זית
לטוסט
1 חבילה בצק עלים
אנשובי בשמן
עגבניות שרי
בזיליקום טרי
שמיר
לשמן בזיליקום
בזיליקום טרי
שמן זית
אופן ההכנה
גספצ'ו
צורבים, קולפים וחותכים את העגבניות ומוציאים את הגרעינים.
מערבבים אותן עם תותים, לחם, מלח, חומץ ופלפל שחור תוך הוספת שמן.
מסננים ונותנים לנוח במקרר.
טוסט
חותכים את בצק העלים לחתיכות מלבניות.
צולים בתנור בין שני ניירות אפייה ותבנית אפייה נוספת מעל בחום של 190 מעלות למשך 15 דקות.
מבשלים את עגבניות השרי במקביל בתבנית אפייה עם שמן זית ומלח.
שמן בזיליקום
צורבים את הבזיליקום במים רותחים למשך 5 שניות.
מצננים במים קרים עם מעט קרח.
מערבבים את העלים בשמן עד שהופך לירוק.
הגשה
מגישים את הגספצ'ו בקערה.
שמים מעל את הטוסט.
מקשטים בעגבניות שרי, שני אנשובי מגולגלים וקצת עלי בזיליקום ושמיר.
יוצקים מעט שמן בזיליקום על הגספצ'ו.
מתכונים נוספים באתר מותג מוצרי החשמל Küppersbusch