גרטן בטטות ודלעת

אופים מכוסה בחום בינוני גבוה כ-30 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-10 דקות להזהבה קלה
ד״ר איה בן שלום, מנחה בכירה ברשת חלי ממן רשת המתמחה באורח חיים בריא, מציעה מתכון המאפשר ליהנות מהארוחות החגיגיות אך לשמור על אכילה בריאה. השקיעו בתבשילים כמו זה שמערב פחמימות טובות וירקות עם שפע ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שעוזרים גם לשבוע מהר וגם לעזור לנו להיות בגירעון קלורי

רכיבים

 2 בטטות בינוניות קלופות
 300 גרם דלעת

½ מיכל שמנת לבישול 9%
1/3 כוס חלב
½ כוס גבינה צהובה מגוררת
1 שן שום קטנה
מעט אגוז מוסקט

מלח, פלפל

אופן ההכנה

קולפים את הבטטות והדלעת וחותכים לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון).

מערבבים את השמנת עם החלב. 

מוסיפים את התבלינים ושן שום כתושה. 

מתקנים תיבול לפי הטעם.
מערבבים בעדינות בידיים את פרוסות הבטטות והדלעת עם הרוטב. 

שומרים מעט מהרוטב בצד.

מסדרים בתבנית אפייה.

יוצקים את הרוטב ששמרנו בצד.

מפזרים מעל את הגבינה הצהובה. מכסים
את התבנית עם נייר אלומיניום.

אופים מכוסה בחום בינוני גבוה כ-30 דקות.

מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-10 דקות להזהבה
קלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר