בתחילה הייתה זו מסעדת דגים קטנה של פתחי עובדיה ברחוב שישים ביפו; מסעדה אשר שכנה בתוך מבנה אשר היה ידוע בכינויו הסוכה הלבנה. מאז ועד היום הייתה זו מסעדת דגים, אלא שבדרך השתנו דברים. בשלב מסוים נפתח סניף בנמל תל אביב, אך מספר שנים לאחר מכן נסגר הסניף הוותיק ביפו, כך שמי שרוצה ליהנות מהדגים המשובחים שעושים במקום, כדאי שיגיע עד לנמל תל אביב.

הסיבה לביקור במסעדה הייתה השקת תפריט האביב-קיץ של המסעדה. זה כולל כמובן מבחר של מנות ראשונות ומבחר של מנות עיקריות. אך גם אם מדובר בתפריט מחודש, על דבר אחד לא מדלגים, ואלו סלטי הפתיחה.
עוד לפני שלקחו מאיתנו הזמנה כבר הגיעו לשולחן מבחר של סלטים – כמעט כולם פרט לאחד עשויים במקום – בהם כרובית בטחינה מצויינת, עם הרבה מאוד טחינה וחתיכות כרובית; איקרה עשויה טוב (המאכל היחיד שלא מיוצר במקום); דג מלוח טעים במיוחד; טחינה עשירה בטעם עם הרבה פטרוזיליה; סלט עגבניות ופלפלים חריף; סלט בורגול מתקתק עם שמיר, צימוקים וגזר; חתיכות של גבינה בולגרית עם אגוזי מלך, שומשום, עגבניות מיובשות ובזיליקום – מעדן; ועוד סלטים.
היה גם דג ברוטב אדום, שיניב מנהל המסעדה הכין במו ידיו.

המבחר גדול והאיכות טובה. יחד עם כל, לא נשכח, גם כמה פיתות סטנדרטיות, ופיתה עם זעתר – משומנת יתר על המידה, מה שעושה את האחיזה בה ללא נעימה.
ועוד מילה על הסלטים: אנחנו, שדוגמים פה ושם מסעדות , מכירים את הסלטים שיוצאים מקופסאות פלסטיק אליהן הוכנסו במפעל תעשייתי. כאן הכל מיוצר במקום, כולל הכבושים והחמוצים.

התפריט אמנם כולל בעיקר מנות דגים ופירות ים, אך ישנה התייחסות גם למי שמעדיף בשר. כך החידוש במנות הראשונות כולל טרין כבד עוף על מצע טוסט במרמלדת בצל (49 ₪), מנה טובה בסך הכל שחסרונה טמון במרקם האוורירי מדי של הכבד. קרפצ'יו לוקוס (49 ₪) זו מנה טובה של דג נע הפרוס דק דק עם שמן זית ומלח.

מבין המנות העיקריות החדשות ביקשנו וקיבלנו סרטני חוף כחולים אפויים עם ראשי דיונון טרי מטוגנים (109 ₪). זו מנה גדולה, הדורשת מלאכת פירוק של הסרטנים, וכדאי לדעת זאת לפני שאתם מזמינים, כי מצפה לכם קצת עבודה בדרך לטעם המצוין של בשר הסרטנים. עם זאת, השילוב עם ראשי הדיונון והרוטב היה ממש מוצלח.

פילה לברק בגריל על מצע עלי מנגולד, בטטה ואבוקדו (109 ₪) הגיע חלקית. כלומר קיבלנו את הדג, שהיה טרי, חתוך נכון ועשוי היטב, עם שילוב נכון של תבלינים שנתן לדג מעט פיקנטיות וטשטש במידה הנכונה אם טעם הדג. אך במקום המצע המובטח קיבלנו חתיכות של תפוח אדמה אפוי. לא התלוננו, בסך הכל היה טעים מאוד.

מנה נוספת שהזמנו הייתה קדירה לוהטת של מבחר פירות ים. זו מנה ענקית שיש בה הכל: סרטנים, שרימפס, קלמרי, סקלופס – ובשפע, עם רוטב שום לימון אותו ניתן ללגום כמרק משובח.
 
על הקינוחים ויתרנו מפאת קוצר זמן, אם כי שמנו עין על קרם גבינה ותותים טריים עם אטריות קדאיף (33 ₪); מנה שאולי אפשר עוד להגישה בימים אלה, ואך לא ברור כיצד תעלה על השולחן בקיץ נטול התותים.

החוויה בסך הכל היתה טובה, חרף העובדה שלא הוזהרנו מראש כי מנת הסרטנים דורשת השקעה (נכון, גם לא שאלנו).
האוכל הטוב והמיקום על קו המים, הופכים ארוחה בסוכה הלבנה למוצלחת.

הסוכה הלבנה
רח' יורדי הסירה, נמל תל אביב
האנגר 4 (מתחם קסטרו)
טל. 5464747–03
א'-שבת, 11:00-עד הלקוח אחרון