חלת קסם מהירה במילוי מרציפן

אורי שביט פיתחה מטעם "סוגת" מתכון שהינו הפתרון לכל מי שחוששים או מסתבכים עם אפיית חלה – תערובת שיש בה כל מה שצריך לבצק. רק מוסיפים מים והבצק מוכן. אורי שביט ממלאת אותו במרציפן וקולעת לחלת שקדים מתוקה וחגיגית לראש השנה

חומרים ל-2 חלות

לבצק

1 קילו תערובת קסם לחלה כמו של סוגת

500-550 מ"ל (1/4 2 – 2 כוסות) מים

למילוי שקדים (קרם מרציפן)

400 גרם שקדים מולבנים שלמים או טחונים

200 גרם אבקת סוכר כמו של סוגת

כ-4 כפות מים

לציפוי

1/2 כוס תה חזק מ-2 תיונים בטמפרטורת החדר

2 כפות סילאן או מייפל

1 חופן נדיב שקדים פרוסים

צילום חגי לפלר

אופן ההכנה

לשים יחד במהירות איטית-בינונית במיקסר את תערובת החלה והמים במשך מספר דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.

מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים 15 דקות.

מוציאים את הבצק מהקערה.

לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים.

יוצרים כדור מכל חלק.

מעבירים למגש ומתפיחים עוד 15-30 דקות.

מכינים מרציפן

טוחנים היטב את השקדים במעבד מזון (גם אם הם כבר טחונים).

מוסיפים אבקת סוכר ו-2 כפות מים.

טוחנים עוד כמה דקות עד שמתקבל מרציפן חלק ורך.

אם צריך מוסיפים מעט מים.

המשך ההכנה ואפייה

יוצרים גלילים ארוכים בגודל שווה מכדורי הבצק שתפחו. מרדדים כל נקניק למלבן ארוך וצר.

מניחים לכל האורך "שורה" של מרציפן.

סוגרים חזרה לצורת גליל.

קולעים שתי חלות מכל שלושה גלילים.

מהדקים היטב את הקצוות.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

טורפים בקערית תמצית תה וסילאן.

מברישים את החלות.

מעטרים בשקדים פרוסים.

מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים 30-60 דקות.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

אופים את החלות כ-30 דקות עד שהן מזהיבות היטב. מברישים מדי פעם בתערובת התה והסילאן.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר