חומרים
חצי כרוב
פרחי כרובית מכרובית אחת קטנה
3 גזרים פרוסים לפרוסות
7 כוסות מים רותחים
7 כפות חומץ
6 כפיות מלח
שיני שום מראש שום שלם
פלפל חריף לפי הטעם
3 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות
ניתן להוסיף 3 כפיות כורכום
אופן ההכנה
חותכים את הירקות לפרוסות.
מניחים שכבת ירקות בצנצנת, ומעל את השום הפלפל החריף והסלרי.
ממשיכים כך שכבה אחר שכבה.
מוסיפים את המים הרותחים, החומץ, המלח והכורכום.
סוגרים את הצנצנת ושמים אותה במקום שתהיה חשופה לשמש למשך כיומיים שלושה, עד שהירקות מוחמצים.