מצרכים ל-6 מנות
3 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף פרוס לטבעות
1 כף פלפל צ'ומה
2 כפות שמן זית
1 פחית שימורי עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות איכותי
מלח, פלפל
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1 חבילת כדורי בשר צמחוניים כמו של טבעול
אופן ההכנה
מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן זית ושיני שום.
מזהיבים את השום.
מוסיפים, פלפל חריף, פלפל צ'ומה, עגבניות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים רסק עגבניות, מלח ופלפל.
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות עם מכסה סגור.
מוסיפים את הקציצות לרוטב.
במידת הצורך מוסיפים מים עד לחצי גובה הקציצות.
מבשלים כ- 20 דקות על אש נמוכה עם מכסה.
מדי פעם מערבבים בעדינות את הקציצות על מנת שהרוטב יעטוף אותן.
5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים גרגירי חומוס.
מגישים עם חלה.