רכיבים
1 ראש כרובית
שמן זית
90 גרם חמאה
1 כפית אבקת קארי
90 גרם קמח
1 ליטר חלב
גבינת פרמזן מגוררת
גבינת אמנטל מגוררת
עשבי תיבול טריים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
לאחר שטיפה במים חותכים את הכרובית לפרחים.
מאדים את הפרחים ב-100 מעלות למשך 10 דקות או יותר אם הם גדולים.
ממיסים חמאה בסיר.
מוסיפים קארי ומערבבים.
מוסיפים קמח ומערבבים היטב ומבשלים זמן קצר.
יוצקים את החלב באיטיות לתוך הסיר תוך כדי ערבוב במטרפה עד שמתקבל בשמל.
מוסיפים מלח, פלפל וקארי לפי הטעם.
מוסיפים את גבינת הפרמזן ומביאים לרתיחה.
מבשלים במשך 5 דקות לבישול יסודי של הקמח.
מניחים את הכרובית בתבנית אפייה.
מכסים בבשמל ומפזרים מלמעלה גבינת אמנטל.
אופים בתנור ב-190 מעלות למשך 15- 20 דקות.
מקשטים בעשבי תיבול טריים ומגישים.
מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה