מצרכים
170 גרם שוקולד איכותי
170 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
100 גרם סוכר
60 מ"ל קפה
4 ביצים
30 מ"ל רום
קורט מלח
15 מ"ל מים
תמצית וניל
אופן ההכנה
בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נמיס את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה.
בקערה מעל סיר נוסף, נערבב את החלמונים, 50 גרם סוכר, רום ומים במשך כ-3 דקות עד קבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת.
נחכה מעט שיתקרר ונערבב את שתי התערובות אחת עם השנייה.
נקציף את החלבונים עם 50 גרם סוכר שנותרו.
נאחד את שתי התערובות.
נחלק את המוס ל-6 כוסות.
נניח במקפיא ל-4 שעות להתייצבות.