מחבת פטריות וגבינת פטה

מפוררים ומפזרים גבינת פטה ומעל הכל אגוזי מלך שבורים. צילום גליה אבירם
אילן פנחס – השף הראשי של רשת BBB מציע מנה קלה להכנה שיכולה לשמח אורחים שמגיעים, כמנה בארוחת בראנץ' או לצד סלט ירקות כמנה משביעה ולא כבדה אותה יאהבו ילדים ומבוגרים בארוחת ערב

חומרים

250 גרם פטריות שמפיניון (1 קופסה) פרוסות בעובי 1.5 ס"מ

100 גרם גבינת פטה

1 כף רוטב צ'ימיצ'ורי מוכן

8 יחידות אגוזי מלך קלויים שבורים

מעט קמח תפוחי אדמה

שמן קנולה לטיגון

מעט מים

שמן זית כתית

¼ לימון סחוט

צילום גליה אבירם
צילום גליה אבירם

אופן ההכנה

מחממים את שמן הקנולה בסיר ל-180 מעלות.

בזמן שהשמן מתחמם מרטיבים מעט את הפטריות הפרוסות בקערה.

מוסיפים את קמח תפוחי האדמה עד שמצפה את הפטריות בשכבה דקה.

כאשר השמן חם מניחים את הפטריות בשמןץ

מטגנים למשך דקה וחצי ומעבירים לקערת ערבוב.

חשוב לא לטגן יותר מדי – אחרת הפטרייה מאבדת את הנוזלים.

הגשה

מניחים את הפטריות המטוגנות בצלחת הגשה עמוקה.

מזלפים מעט שמן זית ולימון סחוט.

מפזרים מעל את הצ'ימיצ'ורי.

מפוררים ומפזרים את גבינת הפטה.

מפזרים את אגוזי המלך השבורים מעל הכל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר