רכיבים ל-3-4 מנות
400 גרם אפונה קפואה
10 גרם עלי נענע טריים
גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
1 שן שום קלופה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כמון (אופציונלי)
אופן ההכנה
מרתיחים את האפונה במים מומלחים במשך כמה דקות.
מסננים ומצננים היטב.
בינתיים טוחנים במיקסר את שאר הרכיבים עד קבלת עיסה אחידה (ניתן לזלף שמן זית במידה והמיקסר מתקשה בטחינה). כשהאפונה בטמפרטורת החדר וסיפים גם אותה לתערובת וטוחנים.
שימו לב להשאיר כחופן אפונים לא טחונים לקישוט המטבל.
יוצקים את המטבל לקערה ומקשטים בזילוף שמן זית, אפונים שלמים ועלי נענע טריים.
מגישים לצד לחם, קרקרים או מקלות לחם.
המטבל נשמר במקרר למשך 5 – 6 ימים בקופסת אחסון אטומה.
מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה