מצרכים:
1 חבילה קמח אוסם תופח 1/2 קילו, או 2 וחצי כוסות
2 ביצים
2 מכלי יוגורט
1/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כפית מיץ לימון
שמן לטיגון
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את כל הרכיבים, מלבד השמן ואבקת הסוכר.
להמתין לתפיחה 20 דקות.
ליצור עיגולים עם שתי כפיות, ולטגן בסיר עם שמן חם בגובה 5 ס"מ, עד שיזהיבו משני הכיוונים – כ -2 דקות מכל צד.
להעביר לנייר סופג
ליצוק את הרוטב מעל, או להגיש בצד.
לפזר מעל אבקת סוכר.
חומרים והכנת הרוטב:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1/2 לימון סחוט
2 טיפות תמצית וניל או 4 עלי גרניום
להרתיח עד שהופך לסירופ