רכיבים
300 גרם קייל
250 גרם כרוב ניצנים
70 גרם קינואה שלושה צבעים ב- 140 גרם מיים
גרגרים מרימון אחד
40 גרם אגוזי קשיו קלויים
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
1 כף חרדל דיז'ון
3 כפות מים
מיץ מחצי לימון
½ כפית מלח
אופן ההכנה
מכינים מגש תנור מרופד בנייר אפייה ומשומן בשמן זית.
חותכים את כרוב הניצנים ומניחים על המגש כאשר הצד הפנימי כלפי מטה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות.
בינתיים מרככים את הקינואה במחבת קטנה עם מים רותחים ומבשלים במשך 10 דקות.
לאחר שהקינואה רכה מסננים ומניחים לצינון בצלחת.
להכנת הרוטב
מערבבים בקערה את הטחינה, שמן הזית, חרדל הדיז'ון, מים, מיץ לימון ומלח.
ניתן להוסיף עוד מים במידה והרוטב סמיך מדי.
המשך ההכנה
מפרידים את עלי הקייל מהגבעול המרכזי.
חותכים את העלים.
מניחים בקערה גדולה יחד עם מחצית מהרוטב המוכן.
מעסים את העלים.
הרכבת הסלט
מניחים את עלי הקייל המתובלים.
אחריהם את הקינואה, כרוב הניצנים הקלוי, גרעיני רימון ואגוזי קשיו קלויים.
מסיימים ברוטב שנותר.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה