עוגת פנטונה

בית המאפה "לה פרינה" מציע בסניפי טיב טעם, מהדורה מוגבלת של עוגת הסילבסטר, פנטונה – המשלבת בתוכה פירות יבשים, צימוקים, וניתן להוסיף גם שקדים ודובדבנים. יש המוסיפים לעוגה אלכוהול. העוגה מוגשת כקינוח בסיום ארוחת הסילבסטר.   מרכיבים:קמח לבן – 4 כוסותשמרים – 30 גרםסוכר – 1 כוסחמאה – 400 גרםמים – 1/2 כוסקליפות תפוז מסוכרות – 100 גרםצימוקים שחורים – 100 גרםגרידת תפוז – 20 גרםאופן ההכנה:במיקסר עם וו לישה מערבבים, קמח, מים, סוכר וביצים. לשים במשך חמש דקות במהירות איטית. מוסיפים חמאה ושמרים ולשים עוד חמש דקות במהירות איטית. לאחר מכן מגבירים את המהירות ולשים עוד חמש דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבל מרקם חלק שאינו נדבק לדפנות. מורידים למהירות איטית ומוסיפים את כל הפירות היבשים. לשים למשך 2 דקות עד קבלת מרקם אחיד. מניחים את הבצק לנוח במיקסר למשך חצי שעה.מוציאים, שמים בכלי מקומח ומכניסים למקרר ל- 12 שעות מינימום. לאחר 12 שעות או יותר, מוציאים מהמקרר.מחלקים לכדורים, שמים בתבנית עגולה מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך שעתים שלוש. מורחים ביצה, מפזרים סוכר גבישי ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 35 -40 דקות. כשהעוגה שחומה, מוציאים מהתנור.מורחים סירופ ונותנים לעוגה להתקרר מעט.   המחיר: 34.20 ₪ בחנויות רשת טיב טעם   צילום אסף לוי

בית המאפה "לה פרינה" מציע בסניפי טיב טעם, מהדורה מוגבלת של עוגת הסילבסטר, פנטונה – המשלבת בתוכה פירות יבשים, צימוקים, וניתן להוסיף גם שקדים ודובדבנים. יש המוסיפים לעוגה אלכוהול. העוגה מוגשת כקינוח בסיום ארוחת הסילבסטר.

 

מרכיבים:
קמח לבן – 4 כוסות
ביצים – 6
שמרים – 30 גרם
סוכר – 1 כוס
חמאה – 400 גרם
מים – 1/2 כוס
קליפות תפוז מסוכרות – 100 גרם
צימוקים שחורים – 100 גרם
גרידת תפוז – 20 גרם

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים, קמח, מים, סוכר וביצים.
לשים במשך חמש דקות במהירות איטית.
מוסיפים חמאה ושמרים ולשים עוד חמש דקות במהירות איטית.
לאחר מכן מגבירים את המהירות ולשים עוד חמש דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבל מרקם חלק שאינו נדבק לדפנות.
מורידים למהירות איטית ומוסיפים את כל הפירות היבשים.
לשים למשך 2 דקות עד קבלת מרקם אחיד.
מניחים את הבצק לנוח במיקסר למשך חצי שעה.
מוציאים, שמים בכלי מקומח ומכניסים למקרר ל- 12 שעות מינימום.
לאחר 12 שעות או יותר, מוציאים מהמקרר.
מחלקים לכדורים, שמים בתבנית עגולה מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך שעתים שלוש.
מורחים ביצה, מפזרים סוכר גבישי ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 35 -40 דקות.
כשהעוגה שחומה, מוציאים מהתנור.
מורחים סירופ ונותנים לעוגה להתקרר מעט.

 

המחיר: 34.20 ₪ בחנויות רשת טיב טעם

 

צילום אסף לוי

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר