פולנטה תירס ושקדים עם עגבניות צלויות ומשקה שקדים
חומרים ל- 2-3 מנות
לפולנטה:
5-6 קלחי תירס טריים, רצוי בקליפתם
1/2 כוס משקה שקדים "אלפרו"
1 כף שמן קוקוס (אם אין אפשר להשתמש רק בשמן זית)
1 כף שמן זית
לעגבניות:
2 כוסות עגבניות שרי תמר (או שילוב כמה סוגי שרי), חתוכות לאורך לרבעים
5-6 שיני שום שלמות
4-5 גבעולי טימין
2-3 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
חופן פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק
שקדים מולבנים פרוסים קלויים מעט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את העגבניות והשום על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מזלפים שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ים ובפלפל שחור.
מניחים מעל את גבעולי הטימין וצולים 15-20 דקות, עד שהעגבניות והשום מתרככים ונצרבים מעט.
מחלצים את התוכן מגרגירי התירס: בעזרת סכין חדה חורצים לאורך את קלחי התירס, תוך כדי פציעת הגרגירים. בעזרת גב הסכין לוחצים את הקלח לאורכו ומחלצים את התוכן מהגרגירים (לא נורא אם פה ושם משתרבבות פנימה גם הקליפות).
מחממים במחבת שמן זית ושמן קוקוס.
מוסיפים את עסיס התירס ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
מוסיפים את משקה השקדים, מערבבים וממשיכים לבשל כ-2 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
הגשה:
מניחים מהפולנטה בצלחות הגשה.
על הפולנטה מניחים שום ועגבניות צלויות.
מעטרים בפטרוזיליה או בזיליקום טרי ובפרוסות שקדים.
צילום אורי שביט