פיש אנד צ'יפס אגסים

מטגנים את הדג במחבת עם שמן עד הזהבה
יובל בר-נר "איש האגסים" מציג מתכון לדג מטוגן עם אגסים אמריקאים המוקדש לבעלי רמת סוכר גבוהה ולשומרים על דיאטה

המתכון משמר את מתיקותו העדינה והמתוקה של האגס גם כשהוא מטוגן קלות. אגסי בוסק חלודים-חומים מתאימים לצ'יפס כי  שומרים על מרקמם גם בטיגון בשמן חם מאוד. הקורנפלור משמש כציפוי שמונע מהאגסים להיות ספוגים בשמן

מצרכים ל-2 מנות

200 גר' פילה דג ים לבן ללא עצמות (בקלה, אינטיאס, לוקוס, או כל דג אחר בעל בשר מוצק)

50 גר' קורנפלור

ביצה אחת

100 גר' אגוזי פקאן קצוצים

3 אגסי בוסק חתוכים לגפרורים עבים

שמן לטיגון עמוק

לרוטב

4 כפות מיונז דל קלוריות

1 שן שום קטנה כתושה

1 כף חומץ טבעי

1 כף קטשופ

מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

מערבבים את כל חומרי הרוטב.

מוסיפים מעט מלח ופלפל לפי הטעם.

מכינים את הצ'יפס

מערבבים במסננת את האגסים החתוכים עם 1 וחצי כף קורנפלור עד ציפוי, ומנפים את עודפי הקורנפלור.

מטגנים את הצ'יפס בשמן עמוק חם מאוד שמגיע רק עד למחצית הסיר (כדי שלא יגלוש) למשך דקה או שתיים עד הזהבה.

מכינים את הדגים

חותכים את פילה הדג לאצבעות.

מצפים כמו שניצל, בשלבים: קודם בקורנפלור, אחר כך ביצה טרופה עם כף מים, ולבסוף באגוזי פקאן.

מטגנים במחבת עם שמן עד הזהבה.

הגשה

מגישים את הדג עם הצ'יפס והרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר