פסטה חצילים קלויים ואיירן (סופר לייט)

מנת פסטה קלה במיוחד. השילוב של האיירן והחציל הקלוי יוצר טעם בלקני אהוב ומוכר. השימוש בחציל קלוי ולא מטוגן חוסך קלוריות לרוב, והאיירן, בנוסף לטעמו המיוחד, חוסך שימוש בשמנת מתוקה עתירת שומנים

מנת פסטה קלה במיוחד. השילוב של האיירן והחציל הקלוי יוצר טעם בלקני אהוב ומוכר.
השימוש בחציל קלוי ולא מטוגן חוסך קלוריות לרוב, והאיירן, בנוסף לטעמו המיוחד, חוסך שימוש בשמנת מתוקה עתירת שומנים.

חומרים עבור 5-4 מנות:
500 גר' ספגטי דק
2 חצילים בגודל בינוני
1/2 ליטר איירן "גד"
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי תימין טרי
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
10-15 עלי נענע קצוצים.

אופן ההכנה:
בתנור חם או על אש פתוחה שורפים את החצילים בשלמותם. בתנור מומלץ לנקב את החציל בעזרת מזלג כדי שלא יתפוצץ, ולאפות כ- 30 דקות.
מצננים את החצילים ומקלפים.
בעזרת סכין קוצצים גס את בשר החציל.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.
מחממים מחבת רחבה עם שמן זית.
מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
מוסיפים את בשר החציל למחבת.
מתבלים במלח, פלפל, תימין, ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים לפיזור אחיד של החצילים.
מוסיפים את האיירן וממשיכים לערבב עם הפסטה, עד שכל מנה חמה אך לא רותחת.
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את עלי הנענע,
מגישים מייד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר