חומרים ל 4 אנשים
1 חבילה חצי ק"ג פסטת מפלדינה של ברילה
חצי ק"ג גבינת ריקוטה
1 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
2 כפות חמאה
1 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
1 צנצנת רוטב פומודורו של ברילה
מלח פלפל לטעם
אופן ההכנה
בכלי מערבבים את הריקוטה, הבזיליקום וחצי מכמות הפרמזן.
במחבת רחבת שולים להמיס את החמאה, מוסיפים את צנצנת רוטב העגבניות, להביא כמעט לרתיחה.
מוסיפים את תערובת הגבינות והבזיליקום, ולערבב היטב לקבלת מרקם קליל וקרמי בצבע רוזה. לתבל במלח ופלפל,
מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ומגישים עם יתרת הפרמז'ן מפוזר מעל.