פסטה קולציונה אורקייטה עם רוטב בזיליקום ומוצרלה

לאחר שהפסטה ספגה את הרוטב מוסיפים את שמן הזית. מגישים עם מוצרלה מעל, בזיליקום טרי ופלפל שחור. לטעם טוב יותר משאירים את המוצרלה בטמפרטורת החדר שעה לפני ההגשה
מותג הפסטה האיטלקי ברילה מציע מתכון עבור המנה העיקרית לחג השבועות לצד סלטים, פשטידות, גבינות ויין. זמן הכנה 10 דקות, זמן בישול 15 דקות

מצרכים ל-4 סועדים

340 גרם פסטה אורקייטה כמו של ברילה

1 צנצנת רוטב בזיליקום

1 שן שום קצוצה

1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

150 גרם גבינת מוצרלה טרייה חתוכה ל-4

40 מ"ל שמן זית כתית מעולה

10 עלי בזיליקום טרי

מלח ים אטלנטי למי הפסטה

מלח ים ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

בסיר גדול מרתיחים מים.

כאשר המים מגיעים לרתיחה מוסיפים מלח ים אטלנטי (7 גרם לליטר מים).

מכניסים את הפסטה למים ומערבבים.

מבשלים לפי ההוראות על האריזה.

בינתיים: במחבת גדולה מוסיפים מעט שמן זית כתית מעולה ושום.

מטגנים עד קבלת צבע זהוב.

מוסיפים עגבנייה טרייה ו-2 עלי בזיליקום.

מוסיפים את רוטב הבזיליקום ומבשלים על אש קטנה.

מסננים את הפסטה 2 דקות לפני הזמן המוצע.

מעבירים אותה לרוטב ביחד עם ¼ כוס ממי הבישול כדי לאפשר לפסטה לסיים את הבישול.

לאחר שהפסטה ספגה את הרוטב מוסיפים את שמן הזית.

הגשה

מגישים עם מוצרלה מעל, בזיליקום טרי ופלפל שחור.

טיפ מהשף

לטעם טוב יותר משאירים את המוצרלה בטמפרטורת החדר שעה לפני ההגשה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר